Politică

Elevii liberali militează pentru cărţi, nu pentru tablete

Iulia Crețu
6 oct 2014 1178 vizualizări
Avand drept motto un citat al Barbarei Tuchman, care spune despre cărţi că sunt „cărăuşii civilizaţiei” şi că fără ele „istoria e mută, literatura nu are glas, stiinţa paralizată, iar gandirea şi meditaţia suspendate”, Clubul Elevilor Liberali vranceni a organizat o activitate de revenire la citit pe suportul clasic, hartie, duminică, langă Ateneul Popular din Focşani.

Aici, trecătorii au fost „şpăguiţi” prin cultură şi invitaţi să răsfoiască o carte pentru cateva minute. „Prin asumarea acestui proiect, elevii vor să îi apropie tot mai mult pe vranceni de cultură şi să oprească înlocuirea cărţilor cu tablete. O vorbă veche şi înţeleaptă spunea «Ai carte, ai parte!». Mai nou, lectura în format tipărit a unei cărţi (ca şi a unui ziar în ediţia print), a dispărut şi a crescut obiceiul în randul tinerilor de a citi o carte prin intermediul tabletei”, spun liberalii. În ciuda acestei încercări, nu este de dat la o parte adevărul potrivit căruia, în aceste zile, fiecare elev, cel puţin din mediul urban, are în mană mai degrabă o tabletă decat o carte. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ioana, acum 3487 zile, 13 ore, 59 minute, 2 secunde
Ma bucura faptul ca mai aud despre asemenea proiecte cu si despre tineri !! Bravo organizatorilor !
, acum 3489 zile, 3 ore, 42 minute, 9 secunde
500 de lei. Acesta este costul pe care l-ar avea clubul elevilor liberali ca sa-l convingă pe președintele lor, Epure Alexandru-Ciprian, sa citească prima carte. 5 lei/pagina. Merita șpaga?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.