Politică

Sorin Apostu a fost condamnat definitiv la închisoare

Iulia Crețu
7 iul 2014 1518 vizualizări
Acesta a fost primar la Cluj Napoca cat timp Emil Boc era premier

Condamnare definitivă în cazul primarului focşănean al municipiului Cluj Napoca, democrat liberalul Sorin Apostu. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, ieri, ca pedeapsa pentru fapte de corupţie pentru Apostu să fie stabilită la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. Acesta a fost condamnat pentru luare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnatură privată. Anul trecut, Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, însă instanţa supremă a admis apelul DNA şi a mărit condamnarea la patru ani închisoare, la care a adăugat un spor de şase luni la pedeapsa principală. În acelaşi dosar, soţia fostului edil a primit o pedeapsă cu suspendare. Fostul primar al Clujului a stat aproximativ un an în arest preventiv, pe durata procesului, şi a fost eliberat în septembrie 2012. Sorin Apostu a demisionat din funcţie în februarie 2012. Apostu a fost acuzat de DNA că a luat mită 94.000 de euro în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.