Politică

Consilierii cer să-ţi faci drumul şi canalizarea înaintea casei

Iulia Crețu
27 apr 2014 1080 vizualizări
“zonele neurbanizate se reflectă negativ asupra întregului ţesut urban al focşaniului, depreciind atat zona cat şi proprietatea”, după cum spun arhitecţii municipalităţii u Primăria vrea ordine acolo unde în trecut a acceptat dezordine

Primăria Focşani a publicat pe site-ul oficial, focsani.info, proiectul de act normativ privind aprobarea condiţiilor care vor sta la baza solicitării şi obţinerii avizelor de oportunitate pentru planurile urbanistice zonale ce se vor elabora în vederea dezmembrării terenurilor în mai mult de trei parcele, în scopul construirii de locuinţe şi/sau dotării complementare. Aceasta după ce aleşii locali au pus condiţii celor care vor să-şi ridice case sau cartiere rezidenţiale, în vederea amenajării terenurilor. În proiect se specifică faptul că dezvoltatorii imobiliari au obligaţia de a realiza lucrări de echipare tehnico-edilitare înainte de a solicita orice autorizaţie de construire. Totodată, trebuie să execute drumurile care vor rezulta în urma dezmembrărilor cu îmbrăcăminte rutieră de beton, asfalt, pavele sau macadam. Consilierii mai cer ca proprietarii trebuie să fie de acord cu înscrierea în cartea funciară a imobilelor rezultate în urma dezmembrării, pe cheltuiala acestora, după aprobarea planurilor urbanistice zonale. Municipalitatea pune condiţia clară de a interzice construcţia pană la executarea reţelelor şi a drumurilor. “În acest punct s-a ajuns prin ocolirea repetată a regulilor de dezvoltare urbană impuse de legislaţia specifică, apelandu-se la dezmembrări pentru scop agricol, ulterior solicitandu-se construirea, dezmembrări la dezmembrări în trei parcele, pe care au continuat să le divizeze din trei în trei, eludand condiţiile de creare şi de dimensionare a drumurilor de acces. Urmarea acestor practici, zonele răman neurbanizate şi necesită restructurare urbană, iar drumurile nu pot fi preluate în domeniul public decat după reglementarea lor în baza unor documente de urbanism, cu respectarea normelor legale de dimensionare”, după cum spune Diana Decuseară, arhitectul şef al municipiului. În concluzie, “zonele rămase neurbanizate se reflectă negativ asupra întregului ţesut urban al municipiului Focşani, depreciind atat zona cat şi proprietatea”, după cum se mai arată în susţinerea proiectului de act normativ. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.