Politică

Liberalii şi democraţii îi strică proiectul imobiliar de la Brăila baronului PSD Bunea Stancu

Iulia Crețu
2 apr 2014 1461 vizualizări
„Votul de astăzi al Comisiei pentru Agricultură este un vot pentru salvarea cercetării agricole româneşti”, a spus Săpunaru, în calitate de preşedinte al comisiei de specialitate.Cu zece voturi „împotrivă” date de PNL şi PDL, terenurile ravnite de baronul PSD răman la Academia de Ştiinţe Agricole

Baronul PSD de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, rămane fără terenurile Academiei de Ştiinţe Agricole prin lovitura dată de liberali şi democraţi. Asta după ce Comisia pentru Agricultură din cadrul Camerei Deputaţilor a respins proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2013 privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Şişeşti” – Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila şi administrarea Consiliului Judeţean Brăila. Propunerea de respingere supusă la vot de către preşedintele Comisiei pentru Agricultură, deputatul PNL Nini Săpunaru a fost adoptată cu zece voturi „pentru” şi şapte „împotrivă”, urmând a se întocmi un raport negativ. Prin decizia de ieri, liberalii şi democraţii au reuşit să răstoarne proiectul social democraţilor. „Iniţial, prima cameră sesizată, Senatul, a adoptat în mod tacit proiectul de lege în forma prezentată de iniţiator – Guvernul României. În timpul dezbaterilor de astăzi mai mulţi membri ai Comisiei pentru Agricultură – parlamentari PSD au solicitat amânarea dezbaterii proiectului de lege mai sus menţionat pentru două săptămâni. Deputaţii PNL şi PDL au cerut respingerea iniţiativei motivând că suprafaţa totală de 2.815,52 hectare a Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila, aparţinând Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, trebuie să rămână în continuare în folosinţa cercetării româneşti, pentru multiplicarea materialului săditor şi nu în folosinţa Consiliului Judeţean Brăila”, se arată într-un comunicat de presă remis de Săpunaru. Acesta îşi explică votul “împotrivă” dat în cazul terenurilor de la Brăila. “Restrângerea suprafeţelor unităţilor de cercetare agricolă a limitat în ultimii ani capacitatea de producere a seminţelor din soiurile şi hibrizii româneşti, astfel că producătorii agricoli sunt nevoiţi să folosească material săditor din import, mult mai scump decât cel autohton şi neadaptat la condiţiile climatice din România. Aşa am ajuns în situaţia ca soiurile autohtone să se piardă şi consider că votul de astăzi al Comisiei pentru Agricultură este un vot pentru salvarea cercetării agricole româneşti”, a declarat deputatul PNL Nini Săpunaru. (Iulia CREŢU)

 

Citiţi în ataşament Comunicatul de presă al deputatului PNL de Vrancea Nini Săpunaru
preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor 


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.