Politică

Ajutoarele de caldura acordate din sediul PSD Adjud

Ana-Maria Cantia
24 nov 2007 692 vizualizări
La Adjud, Primaria a distribuit ajutoarele pentru incalzire in sediul PSD. Casiera primariei a dat banii cetatenilor chiar din biroul senatorului Angel Tilvar. Primarul motiveaza ca nu are alt spatiu unde sa indeplineasca astfel de sarcini administrative. O alta justificare a fost ca firma Urbis trebuia sa recupereze debitele de la cetateni. In majoritatea localitatilor conduse de primari PSD ajutoarele de incalzire se dau acum, in preajma alegerilor.

Partidele nu scapa nici un prilej pentru a-si trage spuza pe turta lor atunci cind e vorba de adunat voturi in urna. Astfel, multe primarii distribuie ajutoarele pentru caldura in aceste zile de campanie, unele preferind chiar in ziua alegerilor. Ajutoarele pentru incalzire, bani alocati de Guvern prin O.G. nr. 57/ 30 august 2006, de care beneficiaza 1.286 de familii adjudene au fost primite in ultimele doua zile chiar din sediul cabinetului senatorului Angel Tilvar, membru al Partidului Social Democrat. Fara jena, primarul Constantin Armencea motiveaza ca nu are spatiu necesar desfasurarii unei asemenea activitati in alta parte. Mai mult decit atit, in sediul aceleiasi cladiri se pot plati si taxele si impozitele, asa ca... beneficiarii acestui tip de subventie nu au iesit pe usa institutiei cu bani in mina pentru a putea cumpara lemne, asa cum prevede legea. Ei au fost constrinsi sa-si achite cu acesti bani restantele catre firma de utilitati publice, SC Urbis SA, aceeasi care, cu putin timp in urma, a fost scutita de plata a 2 miliarde de lei vechi de catre Consiluil Local. Desi legea este foarte clara si spune ca acesti bani trebuie sa aiba doar o singura destinatie, la Adjud caldura a devenit o modalitate prin care PSD a inteles sa-si faca propaganda politica si, in acelasi timp, sa ajute firma lui Dorinel Umbrarescu sa nu aiba foarte multi debitori. Toate astea se intimpla in deplina cunostinta de cauza a primarului social-democrat Constantin Armencea. "Am ales ca acesti bani sa fie distribuiti la sediul PSD din lipsa de spatiu, pe de o parte. Un alt motiv a fost acela ca acolo se aflau si reprezentantii societatii Urbis, care are de recuperat bani de la cetateni pentru serviciile publice, si nu in ultimul rind sa vada cetatenii cine e mereu alaturi de ei la greu, adica social-democratii", ne-a declarat fara emotie edilul. Acesta s-a aratat ca de obicei foarte preocupat de prosperitatea societatii lui Dorinel Umbrarescu. "Nu avem interes ca Urbis sa ajunga in faliment, de asta ii ajutam de fiecare data cind putem", a marturisit Armencea. Tot el a mai adaugat ca nu si-a indeplinit decit atributiile de administrator: "Nu vad nimic rau in asta, nu mi-am facut decit datoria de administrator".


Coada la ajutoare si la Nistoresti


Cu citeva zile inainte de alegerile pentru Parlamentul European si referendum, si la Primaria din Nistoresti era imbulzeala pentru primirea ajutoarelor de incalzire. Satenii au lasat gospodariile pentru citeva ceasuri pentru a veni sa semneze pentru mina de ajutor cu lemne de la stat. Si in aceasta iarna, soba va arde combustibil primit pentru cei cu venituri reduse. In aceasta luna, primul gospodar al Nistorestiului a aprobat 682 de dosare pentru ajutor de incalzire. Efortul financiar pentru acestia este de 154.986 RON. Acest gen de campanie a fost semnalata in urma cu o saptamina de presedintele PLD Vrancea, deputatul Corneliu Momanu care a mai anuntat ca are informatii ca la unele primarii liberale si social-democrate vor fi date ajutoarele chiar in ziua alegerilor. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.