Politică

Pe Oprisan sa-l voteze soacra-mea!

Doina Ganea
23 nov 2007 842 vizualizări
ne-a spus un focsanean care a primit o scrisoare semnata de baronul Marian Oprisan. Seful PSD Vrancea i-a scris personal si tatalui fostului deputat PNTCD Radu Minea, decedat luna trecuta.

O parte dintre scrisorile de campanie ale lui Marian Oprisan au avut "andrisantul necunoscut". Multumirile baronului PSD au venit uneori prea tirziu. Ele n-au mai gasit acasa pe destinara din Strada Mare a Unirii nr. 2. Potrivit rudelor, pensionara Maria Olteanu s-a ridicat la cer inca de acum o jumatate de an incheind definitiv socotelile cu cei de pe pamint si renuntind definitiv la pensia majorata "meritul PSD". Biata batrina n-a mai apucat sa simta cum partidul cocorilor rosii ii este alaturi. "Este nedrept si nefiresc ceea ce vi se intimpla in acest moment si de aceea vreau sa stiti ca nu sinteti singuri, ca aveti oricind in mine si in echipa mea un sprijin. Pentru ca dupa cum stiti, noi, cei din PSD Vrancea, am fost si vom fi intotdeauna alaturi de dvs..." Consideratiile din scrisoare l-au deranjat foarte tare pe ginerele doamnei Olteanu, care l-a trimis pe Oprisan alaturi de soacra sa. "Sint foarte suparat ca dl. Oprisan nu este acum alaturi de soacra mea asa cum ii promite in scrisoare. Dar ii promit acestuia ca daca eu nu-l voi vota nici pe el, nici PSD-ul, in mod sigur soacra-mea o sa-l voteze", ne-a spus dl. Ilie din Focsani. O alta destinatara a scrisorii personalizate a baronului ne-a declarat ca se simte jignita de tonul epistolei, care se vrea empatic. "Pai eu am 40 de ani si nu-i pot fi lui Oprisan nici mama, nici bunica si ma simt jignita sa ma considere un astfel de individ ruda lui apropiata care sa-l ajute sa ajunga din nou la guvernare". Seful PSD Vrancea i-a scris zilele trecute si tatalui fostului deputat PNTCD Radu Minea, decedat luna trecuta. Suparat ca scrisoarea a ajuns chiar la pomana de 40 de zile, fostul deputat a decis sa-i raspunda personal, printr-o scrisoare, liderului PSD. (Doina GANEA)


Misiva lui Radu Minea vs. scrisoarea lui Marian Oprisan


Partidul Social Democrat, Organizatia Judeteana Vrancea


"Draga Doamna / Draga Domnule,


"Prin aceasta scrisoare vreau sa va multumesc inca o data pentru ca o viata intreaga, indiferent de regim sau guvern, ati muncit din greu pentru aceasta comunitate, pentru copiii dvs, pentru noi toti. Fara efortul dvs, multe din cele ce sint astazi in Vrancea nu ar fi fost realizate si de aceea ma doare si ma deranjeaza sa vad ca actualii guvernanti nu va trateaza asa cum ati merita. Din pacate, guvernele care au condus tara in ultimii 3 ani, nu si-au respectat niciuna din promisiunile facute si continua aceeasi politica dezastruoasa la adresa persoanelor de virsta a treia. De aceea, PSD a impus in Parlament aprobarea Legii privind majorarea pensiilor, chiar daca PNL si PD s-au opus cu indirjire. Mai mult chiar, pe 31 octombrie 2007, PSD a depus la Guvern o petitie semnata de 700.000 de pensionari din toata tara, tocmai pentru a obliga guvernul sa majoreze pensiile incepind cu 1 noiembrie 2007. Acum, dupa ce pensiile au crescut, Guvernul Tariceanu va minte cind va spune ca a fost initiativa sa, desi in realitate, PSD are tot meritul pentru acest lucru. Dar, cu toate acestea, oare pensiile au crescut cu adevarat? Pentru ca din cauza guvernantilor incompetenti care s-au perindat la putere din 2004, inflatia a fost scapata de sub control, indicatorii macroeconomici care erau stabili in perioada guvernarii PSD au ajuns in prezent la cote de avarie, iar preturile au crescut considerabil facind imposibila viata dvs. Este nedrept si nefiresc ceea ce vi se intimpla in acest moment si de aceea vreau sa stiti ca nu sinteti singuri, ca aveti oricind in mine si in echipa mea un sprijin. Pentru ca, asa cum stiti, noi, cei din PSD Vrancea, am fost si vom fi intotdeauna alaturi de dvs, intrucit va consideram si sinteti ca si parintii si bunicii nostri. Iar acest lucru va fi o prioritate pentru noi si atunci cind, cu sprijinul dvs, vom face ca PSD sa ajunga din nou la guvernare. Cu drag si prietenie, Marian Oprisan"



Scrisoare Deschisa

Adresata d-lui Oprisan Marian, presedinde PSD Vrancea


"Domnule Oprisan,


Referitor la scrisoarea adresata tatalui meu, Minea Toader din Odobesti, introdusa in corespondenta familiei in ziua de 21.11.2007, prin care cersiti votul acestuia la alegerile viitoare, va comunic urmatoarele:

Corespondenta PSD Vrancea semnata Oprisan Marian nu a ajuns la destinatar, intrucit Posta Romana nu are retea de distribiure la ceruri, tatal meu fiind decedat din data de 16.10.2007. Este de necontestat ca tatal meu, la fel ca marea majoritate a romanilor, a muncit cinstit si din greu, pentru familie si comunitate si chiar pentru o parte din PSD, cei care v-ati agonisit averile pe cai necinstite. Pretindeti ca, citez: «ma doare si ma deranjeaza sa vad ca actualii guvernanti, nu va trateaza asa cum ati merita», incheiat citatul. Este macabru, dezgustator si lipsit de cel mai elementar respect fata de memoria unui om, plecat la cele vesnice. Sustineti mai departe ca ati fi artizanii majorarii pensiilor, in timp ce tara este guvernata de alte partide, cu care nu aveti raporturi de sustinere in Guvern sau Parlament. Nimic mai fals! De ce nu ati majorat niciodata substantial pensiile taranilor, veteranilor de razboi sau pensionarilor de stat, in cei peste zece ani cit ati guvernat Romania, dupa 1990? Personal, consider ca actuala situatie a pensionarilor pe care o deplingeti vi se datoreaza in cea mai mare parte, iar preocuparea dumneavoastra se manifesta doar cu ocazia alegerilor si doar din patru in patru ani. Considerati mai departe ca este nedrept si nefiresc ceea ce i se intimpla in acest moment tatalui meu, asigurindu-l de sprijinul lui Oprisan Marian si al echipei lui. Va rog sa va vedeti de treaba voastra, avem noi grija, cei din familie, sa facem dupa datina toate cele crestinesti pentru cel care a fost parintele nostru. Comunicati in continuare cu tatal meu, citez: «pentru ca asa dupa cum stiti, noi, cei din PSD Vrancea, am fost si vom fi intotdeauna alaturi de dumneavoastra», incheiat citatul. Mai baieti, cautati-va de sanatate. Ca bun crestin, eu nu va doresc alaturi de tata in Cimitirul Bisericii «Nasterea Maicii Domnului» de la Odobesti, dar daca voi insistati, asta e problema voastra. In final, va recomand sa nu contati pe votul tatalui meu, care nu v-a votat cit a trait si nici mort nu va voteaza pe voi, cei din PSD. In rest, va doresc numai sanatate de care aveti mare nevoie, daca ati ajuns sa comunicati cu cei plecati in vesnicie. Pe tatal meu lasati-l sa-si doarma somnul de veci in liniste si pace. Cunoscindu-va naravul, va atrag atentia sa nu cumva sa votati in locul lui". Minea Radu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.