Politică

Mustea s-a dus la PD, Popoiu la PLD

Doina Ganea
12 nov 2007 2618 vizualizări
Omul de afaceri Ionel Serban Munstea, unul dintre cei mai bogati oameni din judet, a intrat in PD si se anunta a fi un potential candidat la functia de primar al Focsaniului u pe de alta parte, fostul "general" Danut Popoiu a intrat in PLD, dupa ce a condus Inspectoratul Scolar pina in vara acestui an cu sustinerea PNL u noul liberal-democrat are putea candida si el la Primarie

Ieri, organizatiile judetene ale Partidului Democrat si Partidului Liberal Democrat si-au prezentat noii membri. In timp ce omul de afaceri Ionel Serban Mustea a aderat la PD, ex-inspectorul scolar general de la ISJ Vrancea, profesorul Danut Popoiu, si-a depus adeziunea la PLD Vrancea, cu care purta discutii de ceva vreme. Daca pina acum cei doi au cochetat doar cu unele formatiuni politice, Ionel Serban Mustea fiind atasat de Partidul Conservator pe care-l reprezinta in Consiliul Judetean cuscrul sau, vicepresedintele Horia Furtuna, iar Danut Popoiu a fost sustinut de PNL la numirea in functia de inspector general al ISJ Vrancea, acum cei doi s-au inscris cu acte in regula in doua formatiuni politice "prietene". Ambii vor primi functii in partid si se numara printre virtualii candidati la alegerile locale sau generale din 2008, potrivit liderilor PD si PLD, Jan Vraciu si Corneliu Momanu. Omul de afaceri Serban Mustea, care este doctor in economie, a precizat ca a venit timpul sa se implice in politica si a recomandat si celorlalti oameni de afaceri vrinceni de calibru sa-i urmeze exemplul. "Multi oameni de afaceri au stat deoparte de politica pina in acest moment, nu pentru ca politica ii sperie sau pentru ca erau lucruri neplacute in domeniu. Probabil insa ca noi sintem un pic mai pragmatici si ne-am dat seama ca nu putem face afaceri si politica foarte bine simultan. De aceea, eu am considerat ca este timpul sa intru in politica si sper ca si colegii mei care inca nu s-au implicat politic sa se evalueze si sa vada ca a venit momentul ca fiecare comunitate din care facem parte sa beneficieze de ceea ce noi am acumulat. Ma refer la experienta, viziune sociala, profesionala si, de ce nu, si partea materiala", a declarat Ionel Serban Mustea


"Nu am fost membru PC"


Patronul firmei Vestiro sustine ca s-a inscris in PD in urma cu o luna. Prima misiune la care a participat noul membru democrat a fost deplasarea de saptamina trecuta, impreuna cu fiul sau, Razvan Serban Mustea, si senatorul Jan Vraciu in Italia, pentru a-i sprijini pe romanii stabiliti acolo, pe fondul curentelor xenofobe la adresa acestora, care strabat mediile politice si media italiene. Pentru a inlatura suspiciunile legate de apartenenta sa la Partidul Conservator, proaspatul democrat a declarat ca nu a mai fost membrul nici unui partid pina in prezent. "Chiar vreau sa subliniez ca nu am fost membrul nici unui partid. La Partidul Conservator figureaza cuscrul meu (Horia Furtuna - n. r.). Este cu totul altceva, este o alta familie si alta preocupare politica. S-au vehiculat foarte multe legende, printre care si asta cu Partidul Conservator, dar nu este nimic adevarat", a afirmat patronul Ionel Serban Mustea.


Popoiu si-a gasit locul la PLD


Fostul inspector scolar general Danut Popoiu crede si el ca oportunitatea intrarii sale in politica are si scopul de eliminare a unor suspiciuni asemanatoare. "Am ajuns la concluzia ca trebuie sa intru in arena pentru ca altminteri bobirnacele care vin din partea politicului si sarcinile care incearca sa se puna in spatele celor care au o oarecare independenta sau sustin ca sint independenti incep sa devina suparatoare. In aceste conditii am decis sa intru in arena, dar n-am putut intra decit in grupul unor oameni de elita. Oferte au fost din mai multe parti. Dupa cutremurul de asta-vara produs in sistemul de invatamint, oferte au fost din partea mai multor partide, insa chibzuind am gasit ca aici imi este locul. Daca as fi intrat in PLD dupa 25 noiembrie n-ar fi fost fair-play pentru ca s-ar fi interpretat ca vin la o masa deja aranjata", a declarat profesorul Danut Popoiu. Acesta si-a dat demisia din functie in aceasta vara, cind s-a vehiculat ca i s-a impus sa ia aceasta decizie in urma unui control de la Ministerul Educatiei, dar si din cauza unor nemultumiri in PNL, partidul care l-a sustinut pentru a prelua si conduce ca independent Inspectoratul Scolar Judetean. Dupa cum se stie, Danut Popoiu este un apropiat al ministrului Economiei si Finantelor, liberalul Varujan Vosganian.


Mustea si Popoiu s-a putea intrece la Primarie


Eventualele candidaturi ale noilor veniti pe scena politica nu s-au deosebit prea mult ca viziune, cei doi fiind sprijiniti de partidele in care au intrat pentru ocuparea unor functii publice. "Evident ca dl Mustea este o personalitate a comunitatii noastre si dorim sa se implice in viata politica. Dl Mustea nu si-a exprimat inca nici o optiune legata de candidatura sa la vreo functie publica. Deocamdata, PD este in perioada in care ia act de dorintele membrilor si, dupa ce vom avea toate aceste optiuni, vom face un sondaj de opinie si cel care va fi cel mai bine plasat va fi candidatul nostru. Din punctul nostru de vedere, dl Mustea poate face fata oricarei functii, de la ales local pina la parlamentar si chiar mai mult. Ar putea face fata cu brio inclusiv functiei de ministru", a marsat senatorul Jan Vraciu. In acest context, este posibil ca omul de afaceri sa candideze din partea PD la functia de primar al Focsaniului. Afirmatii similare au facut si liderii locali ai PLD, care au sustinut ca profesorul Danut Popoiu se poate numara printre candidatii pentru Primarie sau Consiliul Local Focsani. "Sigur ca PLD are destui oameni valorosi care pot candida la orice functie din judetul Vrancea si pot candida cu succes si cu rezultate bune. Vom alege solutia cea mai buna si pentru noi si pentru focsaneni", a precizat presedintele PLD Vrancea, deputatul Corneliu Momanu. In perioada 1996-2000, profesorul Danut Popoiu a fost consilier municipal al Focsaniului, dupa ce initial a candidat pentru fotoliul de primar al orasului. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.