Politică

PNTCD propune modificarea legii ANL

Mihaela Beșleagă
16 aug 2007 791 vizualizări
Tinerii din PNTCD, prezenti la Scola de Vara "Ion Mihalache", desfasurata zilele trecute la Cimpulung Muscel, au dezbatut si au propus actualului Ministru al Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor modificarea legii privind regimul de vinzare al locuintelor ANL.

Aceasta propunere vizeaza introducerea in textul legii a posibilitatii de cumparare in rate a acestor locuinte "cu garantia statului, prin CEC", si a deducerii investitiilor facute de actualii chiriasi. PNTCD considera ca este ignorat conceptul pe care se intemeiaza constructia locuintelor ANL, in actuala forma a textului de lege. Initial, locuintele ANL au fost construite pentru tinerii cu venituri mici, motiv pentru care baremul de punctare pentru dosar a continut si o intrebare referitoare la acest aspect. Cei care au avut salarii mai mici au beneficiat de puncte mai multe. Cu toate acestea, tinerii PNTCD considera ca mai mult de 80% dintre tinerii chiriasi ai ANL nu isi vor permite sa cumpere locuintele la pretul pietei, astfel ca proiectul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor "isi nedreptateste proprii beneficiari", se arata intr-un comunicat al PNTCD Focsani, semnat de presedintele Lilian Ilie. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.