Educație

Voluntariatul contează la admitere

Silvia Vrînceanu
11 iun 2013 1682 vizualizări
Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” Focşani a găzduit ieri, în cadrul proiectului “Educaţie pentru democraţie”, implementat de Asociaţia Pro Democraţia (APD), o dezbatere pe tema “Voluntariatul-criteriu de admitere în învăţămantul superior?”.

Dezbaterea şi-a propus conştientizarea elevilor asupra importanţei pe care o are voluntariatul, în condiţiile în care activităţile de acest gen “atarnă” la dosarul de admitere în unele  universităţi. Elevii participanţi au descoperit beneficiile dar şi dezavantajele pe care le presupune voluntariatul, în condiţiile în care aceste activităţi extra-şcolare sunt consumatoare de timp. Concluzia elevilor a fost că voluntariatul nu ar trebui să fie o condiţie de intrare la facultate pentru că în acest fel s-ar transforma într-o obligaţie. “Elevii s-au întrebat şi dacă activităţile de voluntariat au eficienţă şi au dat exemplul voluntariatului ecologic, care deşi se repetă prin tot felul de activităţi, sunt încă mulţi cei care aruncă gunoaiele la întamplare şi nu respectă mediul. Pană la urma concluzia a fost că nu faci voluntariat sperand să schimbi ceva imediat, şi că cel care se schimbă în primul rand e cel care face voluntariat”, ne-au spus iniţiatorii activităţii. Proiectul este coordonat de profesoarele Gabriela Obodariu şi Lămaiţa Şerban, iar moderatori au fost elevii Cristian Garneaţă, Oana Ghibirdic, Sergiu Mocanu Sergiu şi Ana-Maria Chiriţoiu. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.