Educație

Trupa de teatru Protha Panciu, locul întai la Cluj Napoca

Dan Chiriac
3 iun 2013 1394 vizualizări
Trupa de Teatru „Protha“, a Casei de Cultură din Panciu, a obţinut Marele Premiu al Concursului de Interpretare Dramatică pentru Tineret „Audienţă Generală”- Cluj-Napoca 2013, cu spectacolul „Ţara lui Gufi“, de Matei Vişniec

Premierea a avut loc sâmbăta trecută în sala de festivităţi a Colegiului Tehnic „Ana Aslan” din Cluj-Napoca. În cadrul evenimentului, Leonid Carabă a obţinut premiul pentru rolul principal masculin („Gufi”), Cătălina Lavinia Mazăre – Premiul Special al Juriului („Iola”), iar Iris Tiron şi Cristi Conache au primit Menţiune pentru cel mai comic cuplu (rolurile „Bubi” şi „Zeno”). De asemenea, Elena Balaş a fost nominalizată pentru rolul principal feminin („Lulu”). Premiile de la Cluj-Napoca se alătură Trofeului obţinut de „Protha” la cea de-a XXXI-a ediţie a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni – STEV 2013, desfăşurată în perioada 29-31 mai 2013,  la Focşani. Primarul din Panciu, Ion Petre, consideră că recentele succese ale Trupei de Teatru „Protha” confirmă valoarea tinerilor actori îndrumaţi de Cătălin Sfîrloagă, care au beneficiat, în permanenţă, de sprijinul autorităţilor locale. „Protha demonstrează, încă o dată, că talentul şi dragostea faţă de teatru, dublate de seriozitate, multă muncă, dar şi ambiţie, reprezintă adevărata cale spre performanţă”, a declarat Ion Petre. Şi trupa de majorete a oraşului Panciu, „Jollis”, a participat, pe 1 Iunie, la Campionatul Naţional de Majorete, de la Braşov. Fetele pregătite de profesoara Oana Apostu s-au clasat pe locul II la categoria Senioare. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.