Educație

VIDEO!!!Lupta cu autismul se duce în familie

Aurelian Ivan
2 apr 2013 1448 vizualizări
Ieri, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, la Focşani s-a organizat pentru a treia oară marşul

Autismului u curioşii s-au oprit să privească lungul şir de copiii cu baloane albastre care au împărţit pliante despre autism
Data de 2 Aprilie marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite în urmă cu 5 ani. În toată lumea, în jurul acestei date, organizaţiile care promovează cauza persoanelor afectate de autism desfăşoară acţiuni menite să atragă atenţia asupra problematicii complexe pe care o ridică această tulburare care nu le permite celor afectaţi contactul cu realitatea exterioară. Zeci de elevi de la şcolile din Focşani au mers în marş pe strazile principale din Focşani, au trecut prin Piaţa Unirii şi într-un final s-au oprit în faţa Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, unde s-au eliberat peste 200 de baloane albastre în aer. Voluntarii acestui eveniment au împărţit trecătorilor pliante despre autism şi baloane. ”În fiecare an pe 2 aprilie organizăm marşul autismului, care se finalizează la noi în faţa Teatrului Municipal cu eliberarea în aer a peste 200 de baloane albastre, albastru fiind culoarea autismului. De asemeni Teatrul va fi iluminat în albastru. Anul acesta punem accent pe importanţa familiei în recuperarea copilului cu autism, asupra acestui lucru vrem să atragem atenţia. În fiecare an după marşul autismului au fost mult mai mulţi copii care au venit la evaluare, mult mai mulţi oameni care şi-au pus semne de întrebare şi au venit mai devreme, adică la varsta de 2 ani, varsta optimă ca să înceapă terapia recuperatorie. Credem că acţiunile acestea au efect”, ne-a spus Gabriela Dima, asistent social, unul dintre oameni emblematici din Focşani în lupta pentru ajutorarea copiilor cu deficienţe din spectrul autist. Conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane are autism, acest lucru a dus la o prioritazare a acestei probleme în politicile de sănătate ale statelor.
 

Zece ani de luptă cu autismul la Focşani
 

Asociatia Speranţa Andradei din Focşani, care administrează Centrul Micul Prinţ, a marcat pentru al treilea an consecutiv acest moment prin Marşul Autismului. “Anul acesta asociaţia împlineşte 10 ani de activitate, prilej cu care dorim să mulţumim celor care ne-au fost alături încă de la începuturi. Mulţumim Trust LF – dlui Liviu Jitea şi dnei Mona Ionescu – fondatorii de suflet ai centrului care ne-au ajutat să creştem. Le rămanem recunoscători pentru dragostea cu care ne-au înconjurat. Mulţumim Consiliului Judeţean, DGASPC Vrancea pentru că găzduiesc Centrul regional de recuperare a copilului cu autism Micul Prinţ şi sunt parteneri de nădejde în toate proiectele pe care organizaţia noastră le derulează. Mulţumim Agenţiei Judetene pentru Plăţi şi Inspecţiei Sociale, finanţator important al centrului prin intermediul subvenţiilor acordate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale în baza Legii 34/1996. În ultimul timp s-au alăturat nouă şi au înţeles că prietenul la nevoie se cunoaşte o serie de sponsori locali, fără de care nu ne-am putea continua activitatea: SLG Meteor Com SRL, NDT Testing SRL, Asociaţia Lora pentru Viitor, Asociaţia Smart Group Solution, Maxi Com SRL, Met SRL, Jancoleta SRL, GS Mobile 2001 SRL, Martiş Ionela Diana, Auto Lenzy Blue SRL, Iris Farm, CMI Lupu Irina, Humanitas Farm, Provincialii SRL, Pro Vita, Auto Parc Servicii SRL, Class Com SRL. Mulţumim părinţilor că ne-au acordat încredere şi ne-au susţinut de-a lungul anilor. Mulţumim copiilor că au avut răbdare cu noi şi ne-au învăţat ce este dragostea. Visul albastru continuă!”, se arată într-un comunicat al echipei de la Centrul Micul Prinţ Focşani. (Aurelian IVAN)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.