Educație

Aplauze pentru elevii Liceului Tehnologic din Odobeşti

Valentin Muscă
9 dec 2012 5030 vizualizări
Trupa de teatru a liceului a performat într-o piesă scrisă de I. L. Caragiale, iar anul viitor vor să caştige marele premiu la STEV

Trupa de teatru a Liceului Tehnologic din Odobeşti (fost Grup şcolar Agricol) a oferit un regal de zile mari spectatorilor prezenţi zilele trecute la Casa de Cultură din localitate. Sub bagheta profesoarelor Larisa Hărăbor şi Oana ţupă, artiştii liceului au pus în scenă un fragment din piesa “Două loturi” de I. L. Caragiale, în viziunea scenică a celor două profesoare. A încântat cu o prestaţie de excepţie elevul Marius Herchea de la clasa a XII-a. Aplaudaţi la scenă deschisă, aşa cum rar se întâmplă la o piesă jucată de o trupă de amatori, elevii au marcat la modul superlativ “Anul Caragiale”. “Caragiale a fost şi la Odobeşti, nu la viile din Dealul Odobeştilor, unde venea toamna la sfârşitul secolului XIX, ci pe scena Casei de Cultură din Oraşul Viilor Domneşti. Am reuşit în numai două luni să punem în scenă această piesă şi meritul principal este al elevilor care au rupt mereu din timpul lor şi au venit la repetiţie. Vreau să le mulţmesc, atât lor, cât şi dnei prof. Gabriela Bocsok, directorul Liceului, pentru că a crezut în demersul nostru şi ne-a încurajat”, ne-a spus prof. Larisa Hărăbor, consilier educativ al şcolii.

În ce priveşte “vedeta” trupei odobeştene, acesta le-a promis colegilor de la Liceul Teoretic că în 2013 Marele Premiu al Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni va ajuinge la Liceul Tehnologic. “Ştim că anul trecut Liceul Teoretic din Odobeşti a câştigat STEV-ul. La anul este rândul nostru”, ne-a spus elevul Marius Herchea. De limbajul pretenţios al piesei clasicului Caragiale s-a ocupat prof. Oana Ţupă. “La prima vedere pare o glumă şi toată lumea crede că este uşor să-l interpretezi pe Caragiale. În realitate este o muncă serioasă pentru a înţelege limbajul scriitorului şi a transmite spiritul vremii şi ironia personajelor. Vreau să mulţumesc dlui Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal Focşani, care ne-a spijinit cu vestimenţia, pentru ca atmosfera piesei marelui Caragiale să coboare pe scena Casei de Cultură Odobeşti”, ne-a spus profesoara de limbă română. Aşa cum spunea şi prof. Larisa Hărăbor, pentru câteva momente, Caragiale a revenit la Odobeşti, graţie personajelor interpretate cu talent de tinerii Liceului Tehnologic. (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.