Educație

VIDEO!!!Sacramentul Mirului la Biserica Catolică din Focşani

Aurelian Ivan
21 oct 2012 5394 vizualizări

22 de candidaţi, băieţi şi fete, au aşteptat cu nerăbdare venirea Episcopului auxiliar al Diecezei de Iaşi, Aurel Perca, cel care le-a conferit sacramentul mirului

Sacramentul Mirului este un eveniment important în viaţa copiilor Bisericii Catolice. Este cel mai important moment după botez. Romano-catolicii au păstrat în practica sacramentală această tradiţie, prin care Episcopul locului vine şi confirmă tinerii botezaţi. Ieri, Episcopul auxiliar al Diecezei de Iaşi, Aurel Perca, a venit special la Focşani pentru a confirma 22 de tineri din parohie.

În Biserica Romano-Catolică, sacramentul Mirului nu este primit odată cu primirea Sacramentului Botezului, ci la varsta de 12 ani. Atunci, prin ungerea cu Sfantul Mir, cel care a primit Botezul este confirmat, de unde şi numele de Confirmare. Alături de prima Comuniune, Confirmarea este unul din cele mai importante evenimente spirituale din viaţa unui creştin catolic. Cu atat mai mult cu cat Confirmarea are loc o singură dată în viaţa unui credincios şi semnifică intrarea în corpul mistic al Bisericii. ”Este un moment deosebit pentru viaţa unei comunităţi, pentru copiii care se miruiesc. Este vorba de copiii care ajung cel puţin la varsta de 12 ani. Este varsta maturităţii la care pot să îşi mărturisească credinţa. Şi de aceea mirul este o înrolare a acestor creştini tineri, ca o speranţă a bisericii pentru a fi prezenţi activi în viaţa bisericii, în societate, dar cu acea conştiinţă că sunt legaţi de biserică şi că biserica poate conta pe aportul lor de rugăciune, de trăire corect creştinească”, ne-a spus preotul Aurel Perca, Episcopul auxiliar al Diecezei de Iaşi.

Evenimentul a avut loc la Biserica Romano-Catolică Sfinţii Apostoli Petru şi Paul din Focşani în cadrul Sfintei Liturghii de duminică. Pentru fiecare candidat în parte, participarea la acest sacrament a fost un examen de maturitate. Cu toţii l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale pentru a le fi călăuzitor în viaţă şi a-i ajuta să ţină calea dreaptă pe parcursul întregii lor vieţi. (A. IVAN)

Pe platforma ZdV-TV a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini de la acest eveniment


 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.