Educație

Sfîntul Iosif, logodnicul Fecioarei Maria

Valentin Muscă
18 mar 2012 2454 vizualizări
Creştinii catolici şi greco-catolici îl pomenesc astăzi pe Sfîntul Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, tîmplarul din Nazaret, care a avut în grijă Fecioara şi de la Vestea cea Bună a purcederii Fiului a fost alături de Maria şi pruncul Iisus

La fel de respectat şi cinsitit şi în tradiţia ortodoxă, Iosif din Nazaret are parte de un cult aparte în Biserica Apuseană, fiind considerat în tradiţia Occidentală ca ocrotitorul familiei şi modelul muncitorilor, al tîmplarilor. Aşa de mare este evlavia catolicilor către Iosif încît catedrala romano-catolică din Bucureşti are ca sfînt protector pe Iosif, iar cea mai importantă instituţie de învăţămînt teologic catolic din România – Institutul din Iaşi, îl are ca patron spiritual. Numele de Iosif era folosit în trecut de români, care-şi boteazau pruncii cu numele tîmplarului din Nazaret. Astăzi, varianta românească a căzut în desuetudine, dar întîlnim din ce în ce mai des varianta italiană a numelui, graţie românilor plecaţi la muncă peste hotare, care cred că se emancipează botezînduşi coplozii cu numele de Giuseppe. Tuturor, ”Ziarul de Vrancea” le doreşte La Mulţi Ani şi o primăvară plină de soare! (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.