Educație

Şcolile vrîncene rămîn închise luni şi marţi

Silvia Vrînceanu Nichita
12 feb 2012 591 vizualizări
La Şcoala nr. 2 din comuna Urecheşti s-a prăbuşit acoperişul

În zilele de 13 şi 14 februarie, cursurile şcolare vor fi suspendate în toate cele 420 de şcoli din judeţ din cauza atenţionării de cod portocaliu de ninsori şi viscol, a anunţat ieri Inspectoratul Şcolar Vrancea. “Este în interesul elevilor să menţinem şcolile închise luni şi marţi, ţinînd cont că se anunţă vînt puternic şi ninsoare. Chiar dacă elevii ar putea să ajungă la şcoală mîine (azi, n. r.) dimineaţă nu se ştie dacă se vor mai putea întoarce. M-am consultat şi la minister şi cu domnul prefect şi toată lumea a fost de acord că este mai prudent aşa”, ne-a declarat şeful IŞJ Vrancea, Iordache Bostan. Elevii vrînceni nu mai fac cursuri şcolare de lunea trecută, din pricina drumurilor impracticabile, pline de zăpadă. Iniţial cursurile s-au suspendat de pe 5 pînă pe 8 februarie 2012, însă situaţia din teren nu s-a schimbat, ba chiar tinde să se înrăutăţească. Recuperarea materiei pierdute se face prin decizie a directorilor de şcoli, cel mai probabil în perioada dedicată „Săptămînii altfel”. Cu toate că au fost închise, unele probleme din unităţile de învăţămînt nu au putut fi evitate. La o şcoală din Garoafa instalaţia de încălzire a cedat din cauza gerului, iar la Urecheşti, la Şcoala nr. 2, o parte din acoperiş s-a prăbuşit din cauza greutăţii zăpezii, dar şi a vechimii acestuia. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.