Educație

Info-Educaţie

Mihaela Beșleagă
19 dec 2011 2958 vizualizări
„Uniriştii”, premiaţi la matematică şi vestitorii lui Moş Crăciun

20 de elevi de la Colegiul Naţional „Unirea” au participat sîmbătă, 17 decembrie, la Buzău, la concursul naţional de matematică „Eremia Georgescu”. Aflat la cea de-a doua ediţie, concursul a adunat la start elevi din opt judeţe. Vrancea a fost reprezentată cu succes prin elevii unirişti pregătiţi de profesorii Mariana Guzu, Enache Pătraşcu, Dănuţ Popoiu şi Cornel Noană. Elevii de la „Unirea” au obţinut patru premii întîi, două premii doi, un premiu trei şi 13 menţiuni. De asemenea, Consiliul elevilor CNU a dat startul campaniei de ajutorare a elevilor cu posibilităţi materiale reduse sau care locuiesc şi învaţă în medii defavorizate. Darurile ce vor fi oferite în cadrul acestor acţiuni caritabile sînt donate de elevii şi profesorii unirişti în cadrul serbării de Crăciun din 15 decembrie. Primii copii care s-au bucurat de Moşul Unirist au fost micuţii de la grădiniţa şi şcoala gimnazială din satul Boţîrlău, comuna Vulturu.  În zilele următoare vor mai primi daruri elevii din Mănăstioara, Ivănceşti, dar şi elevii unirişti cu posibilităţi materiale modeste. (M. B.)

Înscrieri la examenul Cambridge pînă pe 12 ianuarie

În urma seminariilor despre examenul oral Cambridge Advanced, desfăşurate pe 13 decembrie în liceele din Focşani, Centrul de Examinare Cambridge EEC a încheiat un protocol de colaborare cu Colegiul „Al. I. Cuza”. Astfel, EEC va organiza în data de 11 februarie 2012 un examen Cambridge Advanced în cadrul Colegiului „Cuza”. „Acest examen este deschis, pot veni candidaţi şi de la alte licee sau chiar adulţi care doresc să susţină acest examen”, ne-a transmis Cătălin Badanău, examinator pentru atestarea Cambridge. Înscrierile se fac pînă pe 12 ianuarie 2012 pe site-ul www.eecromania.com. Rezutatele vor fi disponibile online pe 28 martie 2012, iar certificatul se eliberează pe 20 aprilie 2012 şi va putea fi ridicat de la Colegiul „Cuza” Focşani. (M. B.)

Serbare de Crăciun la Şcoala Populară de Artă


Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea găzduieşte astăzi, de la ora 17.00, Serbarea de Crăciun a Şcolii Populare de Artă Focşani, cu participarea următoarelor  clase: Pictură - prof. Liviu Nedelcu, Design Vestimentar - prof. Georgeta Ciornei , Orgă - prof. Dumitru Ivan , Canto - prof. Maria Murgoci şi Chitară - prof. Maricel Ghinea. (M. B.)

,,Brăduţul fermecat” la Grădiniţa Nr. 15

Prichindeii de la Grădiniţa nr. 15 din Focşani, îndrumaţi de educatoare, au împodobit brazii din clase cu ornamente realizate chiar de ei. Cei mai frumoşi brazi au fost premiaţi miercuri, 14 decembrie, în cadrul concursului „Brăduţul Fermecat”, care  face parte din proiectul educaţional „Arta în ochi de copil”. Copiii au primit diplome, iar brăduţii astfel împodobiţi vor fi folosiţi în cadrul serbărilor de Moş Crăciun. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
George, acum 4510 zile, 23 ore, 43 minute, 59 secunde
Foarte bine ati facut pentru ca le-ati daruit cadouri prescolarilor de la Gradinita Botirlau deoarece acestia sunt niste copii deosebiti si foarte bine instruiti de doamna prof. inv. prescolar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.