Educație

Ultima strigare pentru concursul InfoEducatie 2011

Gabriela Draghici
19 iul 2011 1250 vizualizări
Cei mai buni sase elevi vor merge in la sediul Google din Elvetia

Liceenii pasionati de calculatoare mai au pina pe 26 iulie pentru a se inscrie la concursul "InfoEducatie 2011", desfasurat anual in tabara Galaciuc. Din cele 44 de lucrari inscrise pina acum, doua sint ale elevilor vrinceni. Ei se vor lua la intrecere cu elevi din 21 de judete. Printre inovatiile in domeniul software ce vor domina editia 2011 a concursului se numara si o platforma pentru jocul "Vrei sa fii milionar?", un program pentru rezolvarea problemelor de matematica, un catalog online al Romaniei, dar si un inedit site dedicat monumentelor din Focsani. Cea de-a XVIII-a editie, desfasurata sub genericul "Programming for useful things" se desfasoara pe trei sectiuni, soft utilitar, soft educational si pagini web. Etapa finala va consta intr-un concurs open, pe echipe, pe parcursul a 24 de ore. Nu vor lipsi sesiunile de comunicare pe teme IT si design, iar anul acesta va debuta si un curs special de utilizare a aparatelor de fotografiat si a camerelor video. O alta noutate o reprezinta si prezentarea pe durata a doua zile a unei activitati "Google Days", sustinuta de Google Europa, asistata de ingineri de la Google Zurich. Logistica IT va fi pusa la dispozitie de Grupul Scolar "Simion Mehedinti" Vidra si comunitatea Tulnici. Cei mai buni sase elevi vor putea participa, in luna decembrie, la Google Trailblazer, organizat in Zurich. Concursul este organizat de Ministerul Educatiei, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Grupul Scolar "Simion Mehedinti" Vidra, Scoala "Ion Diaconu" Tulnici si Colegiul National "Unirea" Focsani. Sponsorii principali sint Google, Oracle Romania si Vodafone Romania. Inscrierile se pot face la adresa www.info-educatie.ro. (G. DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.