Educație

Cinci scoli isi pierd personalitatea juridica de la 1 septembrie

Gabriela Draghici
15 mar 2011 3457 vizualizări
Incepind cu anul scolar urmator si directorii celor cinci scoli de la Vizantea, Faroanele, Batinesti, Anghelesti si Lespezi isi pierd posturile

Inspectorul general Stan Rogoz a anuntat ca miercuri va fi definitivata reteaua scolara, conform noii Legi a Educatiei. Cinci scoli isi vor pierde statutul juridic incepind cu 1 septembrie 2011 si implicit, directorii acestor unitati vor trece la catedra. Scolile care isi vor pierde personalitatea juridica sint Scoala Vizantea Manastireasca (director Sorin Mihail Leica), Scoala Faraonele (director Mihaela Partenie), Scoala Batinesti (director Aurelian Sibechi), Scoala Anghelesti (director Gelu Chiticaru) si Scoala Lespezi (director Maura Iacob). Unitatile carora le va reveni personalitatea juridica sint Vizantea Razaseasca (director Toader Holban), Virtescoiu (director Neculai Saigau), Tifesti (director Monica Nechita), Ruginesti (director Mariana Lungu) si Homocea (director Vasile Hozit). Seful ISJ a dat asigurari ca scolile care isi vor piede statutul juridic nu se vor desfiinta, insa exista posibilitatea comasarii unor unitati pentru a reduce pe cit posibil invatamintul simultan. In noua lege a educatiei se prevede un numar mai mare de elevi pe care trebuie sa ii aiba o scoala pentru a avea personalitate juridica. Daca in prezent sint acceptate scoli gimnaziale si liceale cu minim 200 de elevi, din septembrie 2011 vor mai avea personalitate juridica doar cele cu minim 300 de elevi. In cazul gradinitelor, limita minima este de 150 de prescolari.


"Bataie" pe 14 elevi de la Scoala Vizantea Manastireasca


Primarul de la Vizantea Livezi, Fanica Ciubotaru, acuza conducerea Scolii Vizantea Razaseasca si profesorii ca mutarea a 14 elevi de la Scoala Manastireasca la cea Razaseasca pentru formarea unei singure clase a V-a se face in detrimentul elevilor. Primarul acuza ca "se dau lupte politice, administrative si religioase intre cadrele didactice, si in mod special pentru scaunul de director". Scoala Vizantea Razaseasca si-a obtinut personalitatea juridica in sedinta din 11 martie a Consiliului Local. "Mutarea elevilor si atribuirea personalitatii juridice este pe placul unora. La mine este o batalie mare in care sint implicati si cadre didactice si parinti. Nu s-a interesat nimeni de copii sau de valoarea invatamintului. Nu este in interesul copiilor, ci al unor profesori care vor sa stea linga casa lor si sa aiba lefuri cit mai mari", sustine primarul Ciubotaru. Pe de alta parte, directorul de la Scoala Vizantea, Toader Holban, sustine ca aceasta solutie este pentru binele copiilor. "Probabil ca dumnealui vrea sa incerce sa forteze lucrurile, prin nu stiu ce mijloace. Mi-a spus astazi (n.r. ieri) ca nu o sa ma lase in pace si ca nu este deloc multumit de decizia consilierilor locali. I-am explicat ca nu e problema mea. Nu le-am influentat decizia. Au fost zece voturi pentru si doua impotriva. Nu inteleg de ce am intrerupe traditia locului si de ce am forta copiii sa faca naveta la opt km distanta, cind pot face doar trei pina la scoala de centru, adica Vizantea Razaseasca? Nu se pune problema supraaglomerarii microbuzului scolar. Este vorba de ce este mai bine pentru elevi", a completat directorul Holban. Inspectorul general Stan Rogoz sustine ca legea trebuie respectata, personalitatea juridica revenindu-i Scolii Vizantea Razaseasca. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.