Educație

Institutiile publice duc politici eco: colecteaza selectiv gunoiul

Iulia Crețu
11 sep 2010 735 vizualizări
Pe 8 septembrie a debutat campania de implementare a colectarii selective in institutiile statului, reglementata de Legea 132/2010, intrata in vigoare pe 6 august

In vederea aplicarii acestei legi, Comisia pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor si Asociatia Green Revolution, cu sprijinul Garzii Nationale de Mediu, al Asociatiei Nationale pentru Protectia Mediului, Eco-Rom Ambalaje si al Asociatiei Green Area, lanseaza campania "Legea 132/2010 "" Institutiile publice colecteaza selectiv", care va dura pina in luna noiembrie. "Aplicarea legii 132/2010 va duce cu siguranta la cresterea cantitatii de ambalaje de deseuri colectate si reciclate in Romania. Dar poate cel mai important efect al legii va fi cel educational. Aproximativ 1,3 milioane de romani care lucreaza in institutiile statului vor colecta selectiv deseurile la serviciu, incepind din aceasta toamna. Daca o parte din aceste masuri vor fi realizate si acasa, atunci putem spune ca Legea 132/2010 va educa in spiritul ecologic intre 1 si 4 milioane de romani", spune Raluca Fiser, presedintele Green Revolution. Pubele pentru colectarea selectiva in institutiile statului pentru hirtie, carton, metal, plastic si sticla au fost amplasate si la Primaria Focsani, in holul institutiei. De altfel, cei de la Mediu spun ca fiecare institutie publica trebuie sa recicleze deseurile obtinute la munca, Garda de Mediu avind obligatia de a urmari implementarea legislatiei eco. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.