Educație

Inchirierea de microbuze, solutia pentru transportul elevilor?

Iulia Nicolaie
29 iul 2010 1364 vizualizări
Elevii din satele indepartate inca nu au primit microbuzele promise

Nici pina la aceasta ora Ministerul Educatiei nu a trimis o adresa oficiala prin care sa se arate cite microbuze scolare vor fi repartizate judetului Vrancea, in ciuda faptului ca necesarul de microbuze trimis de catre Oficialii de la ISJ este de 35. "Pina in momentul de fata nu avem nici o confirmare ca s-ar fi alocat microbuze pentru Vrancea. Daca nu vom primi microbuzele, vom gasi alte solutii pentru a asigura transportul elevilor. Acestea ar fi transferul de microbuze din alte localitati. In acest sens, trebuie identificate acele localitati unde solicitarile sint minime. De acolo am putea sa le alocam localitatilor cu solicitari maxime. O alta solutie ar fi sa angajam microbuze de la firme de specialitate contra-cost. Oricum, noi inca mai asteptam o eventuala repartitie", a declarat inspectorul scolar general Iordache Bostan. De mentionat ca incepind din luna septembrie a acestui an, nu mai putin de 37 de scoli din judetul nostru vor fi restructurate, cladirile urmind sa intre in conservare. In aceste conditii, sute de copilasi vor fi pusi sa faca naveta. In ceea ce priveste scolile cu clasele I-IV si I-VIII, vor fi inchise nu mai putin de 28 de unitati din comunele Andreiasu, Brosteni, Cimpuri, Cotesti, Corbita, Fitionesti, Gura Calitei, Maicanesti, Mera, Movilita, Naruja, Soveja, Biliesti, Tataranu, Valea Sarii si din zona Panciu. Alte noua unitati de invatamint prescolar vor fi restructurate incepind din acest an scolar, tot din lipsa de resurse si din cauza unui numar mic de copii, din comunele Fitionesti, Gura Calitei, Marasesti, Reghiu, Ruginesti, Valea Sarii, Vintileasca si Vizantea Livezi. Alte doua scoli se vor transforma din unitati cu clasele I-VIII in unitati de invatamint primar. In acest caz este vorba despre Scoala Bontesti-Cirligele si Scoala Unirea Odobesti. De asemenea, alte sase unitati isi vor pierde personalitatea juridica incepind din luna septembrie. Este vorba despre Scoala Adjudu Vechi, Scoala Ciuslea-Garoafa, Scoala Rotilestii-Mari din Cimpuri, Scoala Bogza din Sihlea, SAM Tataranu, Scoala Clipicesti din Tifesti si Scoala Burca din Vidra. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.