Educație

O noua seara muzicala oferita de Ateneu

Iulia Nicolaie
22 iul 2010 1182 vizualizări
Urmatoarea intilnire va avea loc martea viitoare, pe 27 iulie

Seara de marti a fost din nou oferita de Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" iubitorilor de muzica clasica, reuniti la Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". "Ca de obicei, ora 18.00 a fost momentul intilnirii dintre oaspeti si gazda noastra, Centrul de limbi straine al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu", care si de aceasta data a fost bucuroasa si primitoare cu musafirii sai. Momentele muzicale oferite aseara in cadrul proiectului "Virstele muzicii" au reprezentat citeva capitole ale muzicii de camera compusa de Robert Schumann. Specificul acestor compozitii semnate Schumann este acela ca pianul, ca instrument de acompaniament, este egal, pe tot parcursul piesei cu instrumentul pentru care a fost compusa lucrarea. Prezentarea celor cinci piese din muzica de camera impreuna cu imaginile video au intregit acest capitol foarte apreciat de publicul prezent aseara", au detaliat reprezentantii Ateneului. Lucrarile au fost interpretate de artisti mari precum Antonio Tinelli, Martha Argerich, Mauricio Vallina, Helene Grimaud si R. Caprucon. Cele trei romante pentru instrumente de suflat au fost interpretate la saxofon, flaut si oboi cu acompaniament la pian, trezind interesul celor de fata pentru astfel de lucrari specifice lui Schumann. Lucrarea de incheiere a serii de auditii si prezentari, "Cvintetul cu pian", cea mai importanta lucrare camerala a lui Schumann, a fost interpretata la pian, vioara I, vioara a II-a, viola si violoncel de mari artisti ai lumii. Urmatoarea intilnire se va desfasura la aceeasi ora pe data de 27 iulie. (Iulia NICOLAIE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.