Educație

Inspectorii scolari cer 35 de microbuze

Iulia Nicolaie
18 iun 2010 712 vizualizări
Oficialii din Inspectorat nu au nici o garantie ca autovehiculele vor ajunge in judet u din septembrie, 37 de scoli din judet vor fi restructurate

Oficialii din Inspectoratul Scolar au trimis la Ministerul Educatiei necesarul de microbuze pentru anul scolar 2010-2011. Daca in luna martie, cind Guvernul a anuntat ca va inchide zeci de scoli in toamna, inspectorii scolari anuntau ca au cerut 48 de microbuze, intre timp cifra a scazut la 35. Din pacate, oficialii din Inspectorat nu au nici o garantie ca autovehiculele vor ajunge in judet. Acestia mai spun ca daca cererea le va fi indeplinita, in urmatorul an scolar nu vor mai fi probleme cu transportul. Cererea de microbuze s-a facut pentru comunele Andreiasu de Jos, Boghesti, Bolotesti, Cirligele, Cotesti, Corbita, Fitionesti, Garoafa, Gura Calitei, Jitia, Maicanesti, Mera, Naruja, Nistoresti, Poiana Cristei, Reghiu, Slobozia Bradului, Straoane, Timboiesti, Vidra, Vintileasca, Virtescoiu, Biliesti, Racoasa, Ciuslea. Ar mai putea primi microbuze tinerii de la Clubul Sportiv Focsani, liceenii de la "Duiliu Zamfirescu" Odobesti si cei de la Clubul Sportiv Scolar Adjud. Reamintim ca incepind din luna septembrie a acestui an, nu mai putin de 37 de scoli din judetul nostru vor fi restructurate, cladirile urmind sa intre in conservare. Oficialii din ISJ au dat insa asigurari ca nici un cadru didactic nu isi va pierde postul, ci va avea loc doar o reducere de norme. De mentionat ca in anii anteriori achizitia de microbuze s-a facut cu semnul intrebarii in Vrancea, iar Curtea de Conturi a sesizat nereguli in documentatie. Desi pe hirtie toate microbuzele apareau ca deja ajunse in scoli, in fapt multe dintre ele nu fusesera livrate de distribuitor. La licitatie a participat o singura firma, care nu a livrat automobilele la timp, cei din ISJ fiind nevoiti sa creeze un fond de garantie. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.