Educație

In acest an, toti copiii din Focsani au loc la gradinita

Iulia Nicolaie
9 iun 2010 925 vizualizări
In oras exista 682 de locuri in gradinite u unii parinti acuza ca li se cer bani la inscriere, fara sa-si asume insa reclamatiile

Inspectorul responsabil cu invatamintul prescolar, prof. Cristina Mazilu, a transmis un mesaj parintilor care acuza presiuni din partea reprezentantilor gradinitelor pentru a cotiza la achizitionarea diferitelor bunuri pentru salile de clasa, dar si in cazul in care acestora li se cer bani la inscriere. "Parintii nu ar trebui sa aiba teama sa faca sesizare, pentru ca noi vom putea sa facem o ancheta in cazul lor. Anul trecut am primit telefoane de la parinti, insa acestia nu au vrut sa spuna nici macar numele gradinitei. Am mai fost anuntati despre astfel de cazuri, insa lucrurile s-au rezolvat pe parcurs", a spus Cristina Mazilu, care a adaugat ca de multe ori si parintii exagereaza cind fac unele acuzatii. Cit despre inscrierile la gradinitele din Focsani, municipiu unde mereu au existat astfel de probleme, aceasta sustine ca nu vor ramine copii care sa nu aiba loc, intrucit a fost reabilitat internatul de pe Strada "Alecu Sihleanu", unde s-a infiintat Gradinita cu Program Prelungit nr. 2. Aici parintii isi pot inscrie prichindeii in trei grupe, care nu au fost formate pina in acest moment. In total, in orasul Focsani exista un total de 682 de locuri in gradinite, cele mai multe dintre acestea, peste 40, fiind la Gradinitele 2, 7, 13, 15, 16, 18, 19 si 23. Oficialii din Inspectoratul Scolar mai spun ca in mediul rural si in celelalte orase din judet nu sint probleme legate de inscrierile la gradinite, dar si ca parintii prefera, in general, gradinitele cu program prelungit, din cauza slujbei. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.