Educație

Info-Educatie

Iulia Nicolaie
4 iun 2010 1555 vizualizări
Inspectorilor scolari li s-a luat telefonul de la gura

Taierea cheltuielilor este o realitate si la Inspectoratul Scolar Judetean. Astfel, inspectorilor scolari le-au fost reduse minutele de convorbiri la jumatate. Interesant e ca, dupa cum spun reprezentantii departamentului de contabilitate, inspectorul scolar general adjunct Maria Lupu si inspectorul Ion Ionascu, vicepresedinte al comisiei de bacalaureat au mai multe minute decit inspectorul scolar general Iordache Bostan. "Am redus costurile la consumabile, tonere, hirtie. Acum mai avem doar o masina, fata de trei cit am avut initial si avem 150 de lei pe luna pentru carburant", au afirmat oficialii din ISJ. Acestia au adaugat ca acum la inspectiile Rodis nu se mai merge cu masina, ci cu microbuzul. (I. N.)


Multe premii pentru elevii de la Scoala nr. 3


Elevii de la Scoala nr. 3 din Focsani au avut un an scolar plin, elevii ciclului gimnazial putindu-se mindri cu multe premii la olimpiade si concursuri scolare. "La fazele judetene ale olimpiadelor si concursurilor s-au obtinut 7 premii I, 5 premii II, 9 premii III si 17 mentiuni, toate acestea la disciplinele: biologie, fizica, chimie, stiinte, limba romana, limbi straine, matematica, religie, etc. Trei ocupanti ai locului I au participat la fazele nationale, obtinind doua mentiuni, iar elevii Madalina Hurmuz si Bogdan Neagoe, cls a VII-a, vor participa la Concursul de Stiinte pentru juniori, respectiv Concursul de chimie, "Emil Palade" in perioada urmatoare", au transmis cadrele didactice ale unitatii de invatamint. (I. N.)


"Natura poate fi protejata mai bine daca o cunoastem"


Mai multi elevi din Focsani celebreaza Ziua Mondiala a Mediului in mijlocul naturii, printr-o vizita la aria protejata din zona padurii Dalhauti, pentru a cunoaste ecosistemele complexe din aceasta rezervatie. Traseul cuprinde si o vizita la Schitul Dalhauti. La activitatea care se desfasoara astazi participa un grup de elevi de la cercurile de protectia mediului si de arta textila, coordonati de prof. Mitu Vasii si Didina Mocanu de la palatul Copiilor din Focsani, insotiti de parinti si cadre didactice. Elevii sint de la scolile CSEI "Elena Doamna", indrumati de prof. Ecaterina Galoiu, de la Scoala "Anghel Saligny" si Colegiul National "Unirea" Focsani. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.