Educație

Elevii de clasa a VIII-a dau miine proba la matematica

Iulia Nicolaie
11 mai 2010 743 vizualizări
Inscrierea în clasa a IX-a se face prin repartizare computerizata

Scolarii din clasa a VIII-a se pregatesc intens pentru cea de-a doua proba a Evaluarii nationale, cea scrisa la matematica, care va avea loc miercuri, 12 mai, cu incepere de la orele 12.00. La examinare vor lua parte aproximativ 3.600 de elevi vrinceni, in cadrul Evaluarii nationale a elevilor de clasa a VIII-a. în judet au fost constituite 24 de centre de comunicare si un centru de coordonare la Inspectoratul Scolar. Durata fiecarei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev. De mentionat ca pentru absolventii din promotia 2010, media de admitere este o medie ponderata, in care media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a are o pondere de 25%, media generala la evaluarea nationala din clasa a VIII-a are o pondere de 25%, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 50%. De asemenea, pentru elevii care nu au sustinut tezele cu subiect unic anul trecut, media generala de la evaluarea nationala conteaza in proportie de 50%, in timp ce media claselor de gimnaziu tot 50%. Cei care nu vor putea participa la aceasta sesiune, o pot face intr-o sesiune speciala, la romana pe data de 25 mai, iar la matematica pe 2 iunie. In ceea ce priveste admiterea la liceu, conform metodologiei, inscrierea in clasa a IX-a, la invatamintul de zi, a absolventilor de gimnaziu se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.