Educație

Elevii de a VIII-a au analizat un text jurnalistic la evaluarea nationala

Iulia Nicolaie
5 mai 2010 904 vizualizări
Proba a inceput la ora 12.00 si a avut o durata de 120 de minute de la primirea subiectelor u candidatii au avut de tratat si un text jurnalistic u pe12 mai, elevii clasei a VIII-a vor sustine proba scrisa de matematica

Scolarii de clasa a VIII-a s-au prezentat ieri plini de emotii la noul tip de testare, Evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a, care a inlocuit tezele cu subiect unic. Conform informatiilor furnizate de reprezentantii Inspectoratului Scolar, proba scrisa la limba romana a decurs bine in intreg judetul si dintre cei 3.567 de elevi inscrisi, au absentat 151. De asemenea, nici un elev nu a fost eliminat din examen. "Activitatea de astazi s-a inscris in parametri normali. în atentia noastra au stat trei componente de baza pentru buna derulare a probei: curentul electric, internetul si copiatoarele pentru multiplicarea subiectelor. Aceste trei componente s-au articulat bine spre multumirea noastra", a declarat inspectorul scolar general adjunct, Maria Lupu. Referitor la subiectele pe care le-au avut de tratat elevii, Lupu a precizat ca au fost de dificultate medie si ca au respectat programa de examen si structura recomandata de Ministerul Educatiei. Astfel, candidatii au avut de tratat doua subiecte, printre care s-a strecurat si un text jurnalistic si anume "In vacanta cu aparatul foto" de Alin Totorean din Terra Magazin. La ultima parte a testarii, elevii au avut de redactat un text similar, in care sa-si exprime opinia despre utilizarea aparatului de fotografiat. "Subiectele mi s-au parut asa si asa. Am avut emotii inainte sa intru la examen, dar cind am vazut subiectele mi-au trecut. Pina la urma a fost bine, cred ca o sa iau nota mare", ne-a spus Andreea, eleva la o scoala din Focsani. Pentru Evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a, in judetul Vrancea au fost constituite 24 de centre de comunicare si un centru de coordonare la Inspectoratul Scolar. Proba a inceput la ora 12.00 si a durat 120 de minute de la primirea subiectului. De mentionat ca pentru media de admitere, media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a are o pondere de 25%, media generala la evaluarea nationala din clasa a VIII-a 25%, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII 50%. Pe12 mai, elevii clasei a VIII-a vor sustine proba scrisa de matematica. De asemenea, cei care nu pot participa la aceasta sesiune, pot sustine examinarile intr-o sesiune speciala, la romana, in data de 25 mai, iar la matematica pe 2 iunie. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.