Educație

Doar 84 de dascali pot spera la gradatii de merit

Iulia Nicolaie
16 apr 2010 1107 vizualizări
In 2008 si 2009 nu s-au repartizat corect gradatiile, in sensul ca numarul lor a fost exagerat fata de numarul alocat anului respectiv , a declarat inspectorul general interimar Stan Rogoz, cu tinta directa la fostul sef al scolilor, Iordache Bostan

Se anunta mare agitatie la Inspectoratul Scolar, mai ales avind in vedere ca in acest an numarul cererilor pentru gradatii de merit este de aproape 300, in timp ce salarii de merit nu s-au mai acordat. Asa se face ca din cauza unei proaste repartizari a gradatiilor, zeci de profesori vor ramine cu buza umflata, intrucit din 285 de cereri, vor fi onorate doar 84, in conditiile in care in anii trecuti cadrele didactice au primit peste 200 de astfel de bonificatii. Inspectorul scolar general interimar, Stan Rogoz, sustine ca acest lucru s-a intimplat din cauza managementului defectuos din anii trecuti. "In 2007 s-au dat 184 de gradatii, cind era Popoiu, iar in 2008 si 2009, cind a venit domnul Bostan, s-au dat 272 respectiv 203. Eu nu acuz pe nimeni, doar constat. In 2008 si 2009 nu s-au repartizat corect gradatiile, in sensul ca numarul lor a fost exagerat fata de numarul alocat anului respectiv. Daca facem un calcul, in fiecare an ar fi trebuit sa se dea circa 170 de gradatii. Consider ca inspectorul general care a aprobat acest numar este responsabil", a declarat Stan Rogoz, vizibil afectat de situatia creata, mai ales avind in vedere ca saptaminile viitoare se anunta a fi unele pline de contestatii si nemultumiri. Iordache Bostan, suspendat din functia de inspector general, nu a putut fi contactat pina la inchiderea editiei pentru a raspunde acuzatiilor voalate formulate de Rogoz. Mentionam ca in perioada ultimilor patru ani, in judetul Vrancea s-au putut da 743 de gradatii de merit, insemnind 16% din numarul total de norme didactice. Intre 15 si 26 aprilie se analizeaza dosarele de catre fiecare inspector de specialitate si de catre consiliul consultativ al disciplinei, iar intre 26 aprilie si 7 mai va avea loc verificarea dosarelor de catre comisia de coordonare a concursului in vederea acordarii gradatiei de merit. In aceeasi perioada se va face verificarea dosarelor de catre reprezentantii federatiilor sindicale reprezentative din invatamint si refacerea punctajelor, in situatia in care observatiile sint juste, impreuna cu inspectorul de specialitate. Rezultatele finale urmeaza sa fie facute publice abia pe 30 iulie. Gradatiile de merit reprezinta un adaos de 25% din salariul de baza. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.