Educație

Tudor Vornicu, 2 decenii de la disparitia sa

Valentin Muscă
8 apr 2010 2737 vizualizări
La 21 de ani de la disparitia omului de presa Tudor Vornicu, casa copilariei din Anghelestii Vrancei pastreaza aminitirile trecerii prin lume a jurnalistului care a impus in Televiziunea Romana reportajul si emisiunile de divertisment. Pazitorul fostului conac al italianului Guido Gianetii - bunicul jurnalistului -, in care a copilarit familia Vornicu, este Sorin Vornicu, fiul fratelui sau, Guido Vornicu.

"Nu pot sa uit bunatatea unchiului Tudor. Cind venea la Anghelesti curtea se umplea de oameni de televiziune, dar si de oamenii satului, pentru ca unchiul Tudor vorbea cu toata lumea si adora sa mearga la vinatoare. Desi aveam numai citiva ani, vocea si chipul sau le am proaspete in memorie si amintirile copilariei imi vor ramine vesnic si nu pot sa uit cum incercau sa faca o transmisie de la Anghelesti si urcau pe casa cu antenele. Era acum 30 de ani, nu exista mobilul si internetul", ne-a spus nepotul acestuia, Sorin Vornicu. Tot anul acesta s-au implinit doi ani de cind Casa de Cultura din municipiul Adjud poarta numele omului de televiziune, iar colegii jurnalistului vrincean au coborit din Capitala in orasul de pe Trotus pentru a fi alaturi de familia din Anghelesti si a onora evenimentul. Printre numele grele ale fostei echipe a TVR-ului din anii 70-80 s-au aflat scriitorii Dan Mihaescu, Octavian Sava, Tudor Caranfil, dar si inegalabila Irina-Margareta Nistor. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.