Educație

Tara Vrancei a cintat in 2009 de 800 de milioane de lei

Iulia Crețu
26 feb 2010 704 vizualizări
Interpreta Maria Murgoci sustine ca programele artistice au fost date peste cap de inexistenta unui spatiu propriu u potrivit municipalitatii, fostul Cinema Balada , unde functioneaza ansamblul, ar trebui reabilitat pina in aceasta vara

Ansamblul folcloric profesionist "Tara Vrancei" a costat municipalitatea anul trecut suma de un milion de lei (10 miliarde de lei vechi), bani care s-au dus in majoritate pe salariile angajatilor. Potrivit unui raport financiar-contabil al Ansamblului, in 2009, artistii au "folclorit" de 88.429 ron (880 de milioane lei vechi), iar cheltuielile cu transportul s-au ridicat la aproape jumatate din tarifele de cintat, 37.199 ron (370 milioane lei vechi). Directorul Maria Murgoci sustine ca programul artistic sustinut in 2009 de artistii populari a fost "minimal", aducind in discutie si faptul ca lucrarile de reabilitare a sediului, fostul Cinematograf Balada, s-au prelungit cu multe luni peste termenul initial. "Actualul spatiu in care functionam este impropriu realizarii unor proiecte majore in regie proprie. Acelorasi cauze se datoreaza si imposibilitatea de a realiza in totalitate planul de venituri proprii", spune in raportul de activitate Maria Murgoci. Ansamblul a avut de suferit la capitolul spectacole si din cauza anului de criza, care a anulat numeroase cintari. In schimb, la capitolul realizari, "Tara Vrancei" se poate lauda cu participarea la realizarea unui film documentar de exceptie la televiziunea publica, "Zestrea romanilor", dar si cu prezente constante la sarbatorile de anul trecut, atit in tara, dar si peste hotare. "Exista si o categorie de proiecte culturale care nu au putut fi derulate in 2009. Din acestea fac parte Festivalul National de muzica ostaseasca «Suna buciumul vrincean» si «Magia marelui ecran». Cauzele nederularii acestora au fost obiective, perioadele fixate pentru organizarea lor coincizind cu evenimente nationale care au concentrat toata atentia asupra altor probleme. ("¦) Chiar sub aceste auspicii nefavorabile, institutia noastra a reusit implementarea unor proiecte in premiera si de mare anvergura. Un exemplu concludent in acest sens este Festivalul de coregrafie populara pentru copii «Opincuta», editia I 2009", mai spune directorul Maria Murgoci. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.