Educație

Profesorii debutanti, mai slab pregatiti

Iulia Nicolaie
22 feb 2010 1106 vizualizări
Cel putin asa reiese in urma unor inspectii scolare

Inspectiile scolare de anul trecut au scos la iveala si citeva capitole problematice din invatamintul vrincean. Astfel, in urma inspectiilor s-a descoperit ca profesorii debutanti si stagiarii au considerabile carente metodice si stiintifice, evaluarea si autoevaluarea sint improvizate, iar dascalii din ziua de azi prezinta dezinteres in ceea ce priveste utilizarea computerului la predarea lectiilor. "Inspectiile au acoperit in general toate directiile prin care s-a putut forma o imagine asupra activitatii in unitatile scolare. Se poate concluziona ca, in general, in toate unitatile scolare au fost asigurate conditii foarte bune, bune si acceptabile pentru desfasurarea procesului instructiv educativ", spun oficialii Inspectoratului Scolar. Pe de cealalta parte, inspectorii scolari au descoperit si puncte tari in urma controalelor, iar printre acestea se numara spatii corespunzatoare de invatamint, un numar suficient de cadre didactice cu o destul de buna pregatire profesionala, rezultate deosebite la concursuri si relatii de parteneriat cu institutii de cultura, de invatamint superior, fundatii, asociatii si Casa Corpului Didactic, dar si interesul pentru buna desfasurare a examenelor nationale. "în ceea ce priveste cunoasterea si respectarea ordinelor cu privire la organizarea si desfasurarea examenelor nationale s-a putut constata ca toti managerii au depus eforturi in acest sens, astfel incit toate acestea s-au desfasurat in conditii bune. Atit elevii cit si parintii acestora au primit informatiile necesare", mai spun reprezentantii Inspectoratului Scolar. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.