Educație

Un invatator sufletist le da o mina de ajutor elevilor

Iulia Nicolaie
25 ian 2010 1170 vizualizări
Invatatorul Gheorghita Popa de la Panciu vrea sa puna pe roate mai multe proiecte pentru prevenirea abandonului scolar si a repetentiei, dar si ajutorarea familiilor sarace

Gheorghita Popa, invatator la Scoala Neicu din Panciu, si-a propus sa implementeze mai multe proiecte educationale. Cel mai interesant dintre ele este organizarea Festivalului de literatura "Mihail Sadoveanu", in data de 24 aprilie, festivitate la care sint chemate mai multe scoli din judet. Dascalul ne-a mai povestit ca este foarte mindru de corul "Mladite neiculene", pe care il coordoneaza si cu care a colindat mai mult institutii cu ocazia sarbatorilor de iarna. Printre initiativele sale se mai numara excursii tematice la manastirea Dalhauti si in nordul Moldovei. "Sint un om modest si imi place sa fac mult bine si sa pun umarul acolo unde trebuie. Sint multi copii necajiti, care nu au ce minca, nu au pe ce sa scrie, dar eu, din salariul meu de invatator, am reusit sa aduc copii romi pentru scolarizare. Aceste proiecte au scopul prevenirii abandonului scolar si a repetentiei, dar si ajutorarea familiilor sarace", ne-a spus Gheorghita Popa. Dascalul isi propune sa implementeze si programul "Scoala dupa scoala" la Neicu, pentru a le oferi scolarilor alternative de petrecere a timpului de dupa orele de curs. Acesta spune ca isi doreste sa le ofere copiilor mese calde gratuit, dar si posibilitatea de a participa la activitati diverse desfasurate intr-un cadru organizat si supravegheati de dascali bine pregatiti. La aceste cursuri, copiii ar putea sa studieze limbi straine, tehnologia informatiei, dar si sa desfasoare activitati sportive. "Vom crea un climat prietenos pentru copii si vom tine cont de potentialul fiecaruia. Orice vis poate fi transpus in viata reala daca sintem destul de puternici pentru a crede in el, spunea Aristotel", a mai mentionat Gheorghita Popa, care are in plan si o culegere literara pentru clasele I-IV, care sa cuprinda pe linga lecturi suplimentare si poezie, cintece, colinde, rugaciuni si povestiri crestin-ortodoxe cu un continut educativ. Cadrul didactic a tinut sa le multumeasca pentru sprijin mai multor inspectori din ISJ, dar si primarului orasului Panciu si mai multor consilieri locali. Gheorghita Popa si-a pierdut sotia in urma cu putin timp, iar oficialii din invatamint, in frunte cu "generalul" Iordache Bostan, au spus ca ii sint alaturi. Invatatorul are grija acum de fiul sau. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.