Educație

Proiect cu finantare europeana pentru conservarea ursilor

Iulia Nicolaie
20 ian 2010 749 vizualizări
Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea deruleaza in perioada 15 ianuarie 2010-20 ianuarie 2013 un curajos proiect in parteneriat cu agentiile de protectie a mediului din judetele Covasna, Harghita si Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice Vrancea, dar si Asociatia pentru Conservarea Valorilor Naturii Harghita

Proiectul "Cele mai bune practici si actiuni demonstrative pentru conservarea populatiei Ursus arctos din zona central-estica a Carpatilor Orientali" este finantat de catre Comisia Europeana, Directoratul General de Mediu prin programul "Life^". Scopul principal al programului este conservarea celui mai reprezentativ esantion al populatiei de Ursus arctos din Romania. Cei implicati isi doresc sa editeze un manual privind metodele optime de evaluare cantitativa si calitativa a populatiilor de urs brun si sa reduca in mare masura cazurile in care aceste animale sint ucise de braconieri. Proiectul isi mai doreste, printre altele, sa reduca numarul conflictelor dintre ursi si localnici, dar si sa ajute fermierii pentru ca acestia sa-si poata recupera pagubele produse de ursi. Momentan, statutul de conservare se afla in cele 15 situri Natura 2000. Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea nu se afla la primul proiect cu finantare europeana ce vizeaza conservarea habitatului pentru carnivorele mari. (I. NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.