Educație

Banii pentru 25 de scoli, in asteptare

Iulia Nicolaie
30 dec 2009 1271 vizualizări
Fondurile sosite recent pentru investitii scolare nu acopera nici macar o treime din necesar

Zeci de scoli vrincene inca mai asteapta banii de la Guvern pentru lucrari deja efectuate cu ceva timp in urma, iar bugetul pe anul viitor nu da semne ca va fi indestulator pentru santierele scolare din judet. Desi 26 de unitati de invatamint au primit banii pentru lucrarile efectuate si neachitate, alte 25 zac in uitare si se pare ca banii nu vor veni prea curind de la bugetul central. Acum ceva timp, inspectorul scolar general a anuntat ca au venit bani pentru multe lucrari incepute si neachitate, in urma unei Hotariri de Guvern adoptate pe 14 decembrie de cabinetul Emil Boc. Dupa aceasta, pentru 11 lucrari banii au venit prin intermediul Inspectoratului Scolar, in timp ce pentru alte 16 sumele au ajuns prin intermediul primariilor si consiliilor locale. Din pacate, sumele respective reprezinta doar o treime din totalul necesar pentru a acoperi cheltuielile deja facute, chiar daca in purul stil romanesc au fost avantajate in special localitatile conduse de primari PDL. "Prin intermediul ultimei Hotariri de Guvern nr. 1531 au venit aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, nicio treime din cit ar fi fost necesar. Cel mai probabil, in noul an, doar in cazuri de urgenta se vor incepe investitii noi. Am fi fost foarte bucurosi daca toate unitatile scolare ar fi primit banii, insa din pacate au venit doar pentru o parte", a declarat inspectorul scolar general, Iordache Bostan. Conform sefului ISJ, prioritare ar fi lucrarile de la Scoala din Serbanesti, Scoala Ochesesti si Scoala Buda din comuna Corbita, Scoala cu clasele I-VIII Ploscuteni si scolile din Poienita si Motnari din comuna Dumitresti. Interesant este faptul ca preferintele "generalului" se situeaza in localitati cu primari PSD si PNL, acest lucru in conditiile in care sumele de bani sosite recent au fost trimise in mare parte catre comune conduse de democrat liberali. Inspectorul scolar general pare sa uite si nevoile municipiului Focsani, unde sute de copii nu au locuri in gradinite. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.