Educație

Educatia se muta online

Iulia Nicolaie
16 nov 2009 1475 vizualizări
Profesorul Emil Onea a creat site-ul www.didactic.ro acum 8 ani, care are peste 40.000 de vizitatori pe zi

Documentele tiparite si intilnirile fata in fata incep sa piarda teren in detrimentul site-urilor educationale. Avantajul acestora este ca, in acest mod, comunicarea intre elev, profesor si parinte este mult mai facila. Numai www.didactic.ro, cancelaria virtuala nationala, are zilnic peste 40.000 vizitatori pe zi si circa un milion pe luna. www.didactic.ro a fost creat la initiativa profesorului Emil Onea, fost inspector general adjunct in cadrul ISJ Vrancea. "Am creat didactic.ro acum 8 ani si este cel mai de succes proiect aflat in slujba cadrelor didactice. Acum, in jurul acestui proiect se construiesc altele, complementare, cu acelasi scop, sprijinul in educatie. Impreuna cu www.didactic.ro dezvolt, impreuna cu INTUITEXT si singurul portal al olimpiadelor scolare din Romania, www.olimpiade.ro. Toate acestea realizeaza o comunitate virtuala a tuturor celor ce se implica in educatie: elevi, parinti, educatori. Incercarea proiectului meu este aceea de a dezvolta ideea de comunitate si de lucru cooperativ, de impartire a resurselor online. Este o idee de mare viitor. www.didactic.ro este modelul de succes al resurselor si comunitatii online", a declarat prof. Emil Onea. Din cauza faptului ca multi profesori, invatatori se pling ca nu pot avea o colaborare buna cu parintii si ca nu pot comunica decit foarte greu cu acestia, administratorii www.suntparinte.ro si echipa de la compania INTUITEXT s-au gindit sa dezvolte "camere private" pentru relatia dascalului cu parintii. "Veti spune ca este o actiune de elita, dar ginditi-va ca din ce in ce mai multi parinti, mai ales cei mai tineri, folosesc des internetul. Initiativa poate veni in sprijinul parintilor plecati in afara granitelor, pentru perioade de timp mai lungi sau mai scurte. La fel, pot fi ajutati parintii care stau mai mult la serviciu sau presteaza activitati mobile sau sezoniere, mai departe de casa", spun reprezentantii INTUITEXT. www.suntparinte.ro si www.didactic.ro sint portaluri aflate in sprijinul educatiei din ce in ce mai folosite de elevi si profesori. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.