Educație

Concurs de postere pentru Ziua Europei

Mihaela Beșleagă
28 oct 2009 1746 vizualizări
Tinarul cistigator va primi 2.000 euro si o invitatie la Bruxelles

Uniunea Europeana a lansat un concurs de postere adresat tinerilor artisti. Competitia ofera studentilor la grafica si tinerilor artisti, care traiesc in statele membre UE si care au sub 25 de ani, oportunitatea de a-si dovedi talentul prin realizarea unui poster care va fi folosit pentru promovarea Europei la sarbatorirea Zilei Europei, in 9 mai 2010. Doar 12 lucrari vor fi selectate de un juriu european de experti si supuse ulterior votului public on-line pe site-ul www.designeurope2010.eu, lucrarea cistigatoare urmind sa devina posterul oficial pentru "9 mai 2010 - Ziua Europei". De asemenea, cistigatorul va fi invitat la Bruxelles de Ziua Europei. Cistigatorul va primi 2.000 euro, iar locurile doi si trei vor fi recompensate cu cite 1.000 euro. Participantii pot interpreta tema dupa dorinta lor, cu mentiunea ca nici "Ziua Europei", nici logoul oficial al UE si nici cuvintele "Uniunea Europeana" nu trebuie sa fie incluse in lucrarea respectiva. In ceea ce priveste realizarea lucrarilor, poate fi utilizata orice tehnica artistica. Partea formata din text a lucrarii poate fi scrisa in oricare dintre cele 23 de limbi oficiale ale UE. "Fiecare lucrare va fi evaluata dupa urmatoarelor criterii: cit de bine sint evidentiate sentimentele candidatului in ceea ce priveste Europa, daca aceasta este comprehensibila si atragatoare pentru tot spatiul european, indiferent de cultura si traditiile locale, originalitate si valoare artistica", arata organizatorii. Lucrarile trebuie trimise electronic inainte de 30 noiembrie 2009. Participarea la concurs este gratuita. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.