Educație

Videoconferinta prin Skype la Centrul de Limbi Straine

Iulia Nicolaie
20 oct 2009 1298 vizualizări
Discutiile cu Alexandru Balas, doctorand in SUA, se vor purta prin Skype

Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" lanseaza un nou proiect educational destinat celor interesati sa studieze in Statele Unite ale Americii. Colaboratorul bibliotecarilor, Alexandru Balas, fost elev al Colegiului National "Al. I. Cuza" Focsani, este doctorand in anul IV la Stiinte Politice, University of Illinois, SUA. Astfel, pe 22 octombrie, incepind cu orele 17.00, cei interesati pot lua parte la o videoconferinta online, in urma carora pot afla mai multe informatii despre examenele necesare pentru a intra la o universitate in SUA si nu numai, precum TOEFL, SAT 1 si SAT 2, ACT, GMAT, GRE si CAMBRIDGE. "Pe 25 septembrie am facut deja prima simulare de videoconferinta cu Alexandru Balas pentru a ne pune de acord asupra informatiilor care i-ar interesa pe cei ce doresc sa studieze in afara. Au participat in jur de 12 voluntari de la Centru, elevi, studenti, masteranzi si profesori de engleza si am discutat o ora si jumatate si inca ar mai fi fost intrebari. Feedback-ul pentru noi a fost cel preconizat. Tuturor le-a placut si au considerat foarte utila tema. Ne-am dat seama astfel ca acest proiect vine in sprijinul tuturor, pentru ca astfel de informatii se obtin greu, desi nu ar trebui. Chiar si pe internet e greu de facut cercetare in acest sens, dupa cum au afirmat participantii la simulare. Sintem convinsi ca aceasta discutie le va clarifica multe necunoscute celor interesati de aceste examene", a spus Anamaria Catanoiu, coordonator al Centrului de Limbi Straine. Discutiile se vor purta online, prin Skype. Tinerii doritori se pot adresa pentru detalii la centrul din str. Republicii nr. 8 sau la numarul de telefon 0237/231.161. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.