Educație

Inscrierile la Bac incep in decembrie

Iulia Nicolaie
20 oct 2009 1203 vizualizări
Premiera la examenele nationale! înscrierea la sesiunea 2009-2010 a examenului de bacalaureat va avea loc în luna decembrie, cu cinci luni mai devreme decit anul trecut.

Aceasta modificare este motivata de faptul ca probele orale se vor sustine inca din timpul anului scolar. "Doar dupa un an sau doi putem vedea daca este benefica sau nu aceasta schimbare. Este vorba, in primul rind si de elevi, dar bacalaureatul devine in acest mod mai simplu, sint probe mai putine la numar, elevul nu mai este asa solicitat", a declarat inspectorul scolar general Iordache Bostan. Conform calendarului de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat, inscrierile pentru sesiunea 2009-2010 se vor desfasura intre 14 si18 decembrie 2009. Dosarele se depun la unitatea scolara de care apartin liceenii. Evaluarea competentelor de comunicare la limba romana va avea loc in perioada 15-17 februarie 2010, in timp ce evaluarea competentei de comunicare in limba materna va fi intre 17-19 februarie 2010. Evaluarea competentelor digitale se va desfasura intre 19-29 aprilie 2010, in timp ce evaluarea competentelor lingvistice la o limba moderna va avea loc in perioada 31 mai - 4 iunie. In plus, oficialii din Ministerul Educatiei spun ca subiectele si grilele de evaluare vor fi afisate pe site-ul MECI pina pe 30 octombrie. Probele scrise debuteaza cu limba romana, pe 28 iunie, proba obligatorie a profilului fiind pe 30 iunie, iar proba la alegere pe 2 iulie. Rezultatele urmeaza sa fie afisate pe 4 iulie, contestatiile se depun pe 6 si 7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 8 iulie. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.