Educație

Rechizite pentru elevii nevoiasi

Iulia Nicolaie
29 sep 2009 1055 vizualizări
Boboceii de clasa intii mai au de asteptat o saptamina

Copiii care provin din familii cu o situatie materiala dificila au primit ieri un cadou din partea scolii. Astfel, primul transport de rechizite a sosit la Inspectoratul Scolar inca de la orele diminetii, insa pachetele nu sint suficiente, un al doilea transport urmind sa vina in maxim o saptamina, dupa cum spun oficialii ISJ. "Copiii au in pachete tot ceea ce le este necesar pentru noul an scolar, in functie de clasa in care sint. Au primit caiete, pixuri, creioane, radiere, ascutitoare, iar cei de-a VII-a trusa de geometrie, spre exemplu. Aceste pachete sint doar pentru cei care au o situatie materiala precara, insa nu au venit toate", ne-a spus Maricica Gheorghita, consilier in cadrul ISJ. Conform situatiei centralizate a ISJ, pina acum, pentru clasele II-IV au venit 3.654 de manuale din cele 7.150, la clasele V-VII 1.260 pachete din 6.700 necesare, iar pentru clasa a VIII-a au sosit 2.020 din cele 2.050 solicitate. Din pacate, "boboceii" nevoiasi de clasa intii mai au de asteptat sosirea urmatorului transport pentru a-si primi rechizitele, desi si-au depus dosarele la primarii inca de la inceputul anului scolar. Licitatia pentru distribuirea de rechizite in Vrancea a fost obtinuta de firma Romprima SA Galati. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.