Educație

Campanie anti-abandon scolar in Vrancea

Iulia Nicolaie
29 sep 2009 1445 vizualizări
Campania nationala Scoala te face mare isi propune reducerea abandonului scolar si promovarea invatamintului obligatoriu de zece ani

Ministerul Educatiei incepe sa ia masuri pentru a preveni abandonul scolar, care in ultimii ani a atins cote ingrijoratoare. Campania nationala "Scoala te face mare" a ajuns si in Vrancea. Proiectul initiat de Directia Generala de Educatie Timpurie, Scoli, Performanta si Programe din cadrul Ministerului isi propune reducerea abandonului si promovarea invatamintului obligatoriu de zece ani. "Campania promoveaza numarul de telefon gratuit 116.111, unde parintii pot suna pentru a fi consiliati in vederea rezolvarii problemelor care stau in calea educatiei copiilor lor, iar cetatenii pot semnala cazuri de copii care nu frecventeaza scoala. Datele colectate prin campanie vor ajuta la imbunatatirea politicilor publice, in vederea reducerii decalajului educational dintre copiii foarte saraci si ceilalti copii din Romania", se arata intr-un comunicat de presa semnat de reprezentantul MECI, Liliana Preoteasa. Campania presupune postarea de afise in scoli, pentru a informa cit mai multi parinti si dascali privind rolul lor in educatie. De asemenea, este incurajata si colaborarea cadrelor didactice cu asistentii sociali, pentru a identifica mai usor cazurile delicate. "Este nevoie de un efort national coordonat, iar ministerele, administratia publica locala, organizatiile neguvernamentale si societatea trebuie sa se alature efortului de a spijini parintii saraci sa-si inscrie copiii la gradinita si scoala la timp si de a integra copiii vulnerabili in invatamintul de masa", mai spune Liliana Preoteasa. In Vrancea, situatia elevilor care abandoneaza scoala este alarmanta, conform ultimei situatii a ISJ. La invatamintul profesional, 182 de scolari dintr-un numar de 3.253 au abandonat scoala in anul scolar 2008-2009. In ceea ce-i priveste pe liceeni, 142 din cei 11.536 de elevi inscrisi la liceu (zi si seral) au abandonat cursurile. Pentru mai multe informatii, cei interesati pot accesa site-ul www.fiecarecopilinscoala.ro. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.