Educație

5 milioane de euro pentru formarea dascalilor

Iulia Nicolaie
7 sep 2009 1183 vizualizări
Impreuna cu Vasluiul, judetul nostru este pe punctul de a obtine finantare pentru un program de formare profesionala a profesorilor

Dupa finantarea europeana pentru FORCAD "Resurse digitale pentru formarea continua a cadrelor didactice", reprezentantii din domeniul formarii profesionale au un nou motiv de bucurie, intrucit sint aproape de a obtine aproximativ cinci milioane de euro pentru un proiect in comun cu judetul Vaslui. Programul intitulat "Calitate si inovatie in formarea personalului didactic din invatamintul preuniversitar" este un curs initiat de Ministerul Educatiei si are patru module care cuprind informatii despre competentele de IT, curriculum centrat pe competente, consiliere si comunicare, managementul clasei, gestionarea situatiilor de criza sau metode interactive de predare - invatare prin proiecte educationale. "Proiectul are ca scop formarea, dezvoltarea si consolidarea competentelor profesionale a 2.000 de cadre didactice din doua regiuni de dezvoltare in domenii prioritare de formare continua ale MECI, cresterea capacitatii ISJ si CCD din doua regiuni de dezvoltare, de asigurare a unui sistem regional si local de formare continua bazat pe cursuri acreditate in domeniile prioritare vizate de MECI si pe resursele umane existente la nivelul celor doua judete, dezvoltarea unei metodologii de formare in sistem blended learning si a unei comunitati de resurse digitale, utilizind noile tehnologii, metode si instrumente inovative, in vederea crearii de rute flexibile de invatare in sprijinul personalului didactic preuniversitar, in perioada 2010 - 2012", a detaliat inspectorul scolar general adjunct Emil Onea. Oferta completa a programelor pentru formarea continua in anul scolar 2009 - 2010 va fi distribuita in urmatoarea sedinta cu directorii de unitati scolare, iar incepind cu 15 septembrie, aceasta lista va putea fi vizualizata pe site-ul Casei Corpului Didactic la adresa www.ccdfocsani.ro, la sectiunea "Programe". "înscrierea la cursuri se va face pe baza formularului de inscriere ce insoteste oferta de programe. Formularul de inscriere se va completa la nivel de institutie si va fi adus la CCD de catre responsabilul cu perfectionarea care are obligatia de a-l transmite si electronic la adresa ccdfocsani@yahoo.com", spun reprezentantii institutiei vrincene. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.