Educație

ISJ, cu doua programe ale Guvernului neindeplinite

Iulia Crețu
4 sep 2009 1230 vizualizări
Bostan a explicat esecul programului pentru copiii merituosi de la tara

Iordache Bostan, seful invatamintului vrincean, a figurat cu doua proiecte neindeplinite din pachetul de masuri asumat de Guvernul Romaniei. Primul, nerealizarea clasei de elevi supradotati, motivata prin faptul ca nu s-au gasit nici copiii, dar nici cadrele didactice care sa se ocupe de ei, iar cel de-al doilea, lipsa serviciilor integrate de orientare si consiliere a persoanelor care pot parasi sistemul de invatamint. Bostan a explicat esecul programului destinat copiilor merituosi de la tara, cu posibilitati materiale reduse, prin faptul ca parintii nu au acceptat sa-i trimita la oras de la o virsta mult prea mica. "Nu am avut de unde selecta, cei saraci n-au fost de acord sa plece de acasa, pentru ca erau prea mici. In schimb, s-au aratat interesati de proiect copiii cu bani, dar nu lor le era destinat. Nu am gasit decit trei copii, din care unul la un moment dat a renuntat, pe care i-am inscris la Colegiul Unirea si i-am cazat la Liceul nr. 2. Proiectul a apartinut fostului ministru Anton Anton, insa pentru realizarea lui banii au venit foarte tirziu. Acesta presupunea oferirea unei burse de la Minister, pentru realizarea unei clase a V-a de copii supradotati", ne-a spus Iordache Bostan, inspectorul scolar general. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.