Educație

Duplex New York - Galaciuc, la InfoEducatie

Mihaela Beșleagă
6 aug 2009 1085 vizualizări
Tabara Galaciuc este, timp de o saptamina, gazda celor mai talentati tineri programatori si impatimiti ai web designului.

La concursul InfoEducatie 2009, care se desfasoara in perioada 4-10 august, participa aproape 220 de elevi, studenti si cadre didactice. Astazi incepe prezentarea celor 116 lucrari inscrise in concurs, realizate de elevi pe trei sectiuni: software utilitar, software educational si pagini web. In acelasi timp, au loc sesiuni de prezentare pentru profesori, sustinute de specialisti. "Vom avea chiar si un duplex New York - Galaciuc, cind un angajat Google va sustine o prezentare folosind suport de videoconferinta. Cele mai multe prezentari anuntate abordeaza problema lucrului pe web, dar si idei de dezvoltare personale si de afaceri", a spus Emil Onea, inspector general adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean si coordonatorul concursului. Pe toata suprafata taberei conexiunea la internet este asigurata de ORANGE si CISCO, prin tehnologii de ultima ora, inclusiv video live, intranet local cu posibilitati de colaborare, astfel incit noaptea pot fi observate zeci de ecrane de laptopuri prin iarba. Juriul concursului este format din cadre didactice si studenti fosti laureati ai editiilor anterioare ale concursului. Cele mai importante premii sint oferite de Google, Microsoft si Totalsoft. Valoarea totala a premiilor este de 6.000 euro. Tot in aceste zile, pasionatii de fotografie participa in tabara la cursul "Lumina si Portret". (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 21 ore, 2 minute, 13 secunde
am intrat la open uratimi bafta am facut siteu in frontpage :x
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.