Educație

Contestatii cu noroc pentru 26 de bacalaureati

Iulia Nicolaie
11 iul 2009 1263 vizualizări
Acestia au promovat examenul in urma reevaluarii lucrarilor u 17 absolventi s-au trezit insa cu nota micsorata in urma contestatiilor u la Colegiul Cuza rata de promovabilitate este de 100 %, in timp ce la Grupul Scolar Marasesti doar jumatate dintre elevi au promovat Contestatiile din aceasta sesiune le-au adus surprize placute tinerilor

Care tocmai au trecut prin "probele de foc" ale bacalaureatului. 26 de absolventi de liceu au promovat examenul in urma depunerii contestatiilor. De asemenea, statisticile furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) arata ca procentul de promovabilitate a crescut simtitor in urma analizarii contestatiilor depuse de candidatii nemultumiti. Astfel, de la procentul inital de 83,61% s-a ajuns la 84,48%. 440 de elevi vrinceni au depus in aceasta sesiune nu mai putin de 547 de contestatii, unul dintre ei contestindu-si rezultatul la patru dintre probe. Doar 123 de contestatii au fost admise, iar dintre acestea 106 au avut ca rezultat mariri, in timp ce 17 "bacalaureati" s-au trezit cu nota micsorata. "Din 106 contestatii admise, in cazul a 16 dintre ele diferentele de notare sint de la 1,05 pina la 1,45 puncte, iar 90 de teze au avut notele modificate de la 0,25 sutimi pina la un punct. Aceste lucruri demonstreaza ca prima corectura a fost facuta cu responsabilitate", a declarat inspectorul scolar general Danut Popoiu. In acelasi timp, cea mai mare medie din judet, 9,96, a ramas neschimbata. Un caz mai special ar fi cel al unui elev care va da Bac-ul in toamna, deoarece a obtinut media 5,97 in urma rezolvarii contestatiei la limba romana. Majoritatea diferentelor intre note au fost inregistrate la proba de limba si literatura romana, unde evaluarea are un grad mai mare de subiectivitate in comparatie cu restul probelor.

50% dintre elevii de la Marasesti au trecut Bacul

Colegiul National "Al. I. Cuza" este "fruncea" acestui examen de bacalaureat, cu o rata de promovabilitate de 100 %. Astfel, nici un elev nu a fost respins la examinare. Pe locul doi se afla Colegiul National "Unirea", unde un singur absolvent a fost respins, urmat indeaproape de Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu", unde doi elevi nu au trecut examenul de maturitate. La coada clasamentului se afla copiii de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva "Elena Doamna", 12 dintre ei urmind sa dea examenul la toamna, intrucit au picat proba scrisa de limba si literatura romana. Nici la Grupul Scolar Marasesti situatia nu a fost roza, aici doar 48,24% dintre tineri promovind examenul. In ceea ce priveste cheltuielile pentru examenul de bacalaureat, au fost acoperite pina acum doar cele pentru consumabile, deplasari sau cazare. Cadrele didactice care s-au implicat in examinarea de anul acesta nu si-au primit inca plata. Din declaratiile inspectorului general, sumele pentru corectura si supraveghere vor fi incasate pina pe data de 14 august. De mentionat ca in acest an profesorii au primit sume injumatatite fata de cele de anul trecut, insa, din fericire, nu au fost probleme privind personalul didactic implicat in buna desfasurare a bacalaureatului. (Iulia NICOLAIE)

CASETA

Absolventii de la "Elena Doamna", picati pe capete

Cei 12 elevi ai Centrului de Educatie Incluziva "Elena Doamna" Focsani au fost respinsi la proba scrisa de limba si literatura romana a examenului de bacalaureat. Desi au avut note destul de mari la probele orale, in ciuda problemelor de auz, acestia nu s-au descurcat deloc la proba scrisa de limba si literatura romana. Directoarea centrului, profesoara Paraschiva Sandulachi, spune ca a incercat in repetate rinduri sa schimbe sistemul in care acesti copii dau bacalaureatul, intrucit nu pot fi supusi unor probe identice cu cele pe care le sustin elevii cu auzul normal. "Au dat bacalaureatul in acelasi regim ca si copiii fara probleme. Noi am facut propunerea de a schimba acest sistem cu ani de zile in urma. Speram de multa vreme sa se schimbe ceva", a afirmat directorul unitatii. In afara de probele identice, si lucrarile tinerilor de la "Elena Doamna" au fost evaluate la fel ca si celelalte. "Eu consider ca sistemul de evaluare ar trebui sa fie acelasi. Vreau sa am o discutie cu profesorii care au predat acolo, impreuna cu inspectorul de limba romana, Maria Lupu, si sa vedem ce putem face pentru a evita o situatie similara in sesiunea de toamna", a declarat inspectorul scolar general Danut Popoiu. (I. NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.