Educație

Sute de contestatii la Bac

Iulia Nicolaie
7 iul 2009 1174 vizualizări
Aproape jumatate dintre contestatii sint la limba romana u joi, 9 iulie, se vor afisa rezultatele finale Rezultatele examenului de bacalaureat au fost mai contestate in acest an, intrucit nu mai putin de 546 de elevi au fost nemultumiti de nota obtinuta, spre deosebire de anul trecut cind au fost inregistrate doar 480 de lucrari care au fost reevaluate.

Majoritatea contestatiilor au fost la limba romana, in numar de 243, in timp ce la matematica au fost 166. 15 contestatii s-au inregistrat la restul disciplinelor, printre care se numara geografia, istoria, disciplinele tehnice, logica si fizica. De asemenea, anul acesta, tezele contestate vor fi corectate la nivel judetean in zilele de 7 si 8 iulie, urmind ca pe 9 iulie, in jurul orelor 12.00, rezultatele finale sa fie afisate de catre oficialii ISJ. "Descentralizarea vine incet, incet peste noi", a punctat inspectorul scolar general Danut Popoiu, facind referire la faptul ca si evaluarea de la titularizare se va desfasura tot in Vrancea. Anul trecut, tezele contestate au fost sigilate si trimise spre recorectare la Bacau, orasul fiind centru regional de contestatii pentru judetele Galati, Piatra Neamt si Vrancea. La Bac-ul de anul acesta au promovat peste 83% dintre absolventii claselor a XII-a, intr-un numar total de 2.499. "Sint mai putine medii peste 9,50 comparativ cu ceilalti ani. Spre exemplu, la matematica nu sint multe note peste 9,50. Subiectele mi s-au parut mai echilibrate", a adaugat Popoiu, spunind ca este esential ca subiectele sa aiba doua praguri de dificultate pe care elevii sa le treaca in functie de cunostintele acumulate. Cei care nu au reusit sa treaca cu bine de aceasta etapa mai au o sansa la etapa urmatoare, care se va desfasura intre 13 iulie si 3 septembrie, inscrierile incepind cu data de 13 iulie si avind o durata de patru zile. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.