Educație

Ambasadorul Marin Buhoara isi lanseaza cartea la Focsani

Iulia Nicolaie
3 iul 2009 1977 vizualizări
Originar din Odobesti, diplomatul isi prezinta cartea biografica la Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia u si Lavinia Budescu isi va lansa astazi volumul Poezii

Scena culturala judeteana se imbogateste printr-un nou eveniment de amploare. Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" va gazdui in aceasta duminica lansarea volumului "4 decenii in slujba diplomatiei Romaniei", in prezenta autorului Marin Buhoara, cu sprijinul Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". Ambasadorul Buhoara isi prezinta viata in circa 500 de pagini, prin memorii, publicistica si diverse documente. Diplomatul expert in relatii internationale, Marin Buhoara, este originar din Odobesti, iar activitatea sa diplomatica s-a extins de-a lungul a patru decenii, acesta participind la peste 350 de conferinte si reuniuni diplomatice de talie internationala in peste 35 de state. Autorul insusi incearca sa reprezinte vocea unui popor mai important decit indrazneste sa se creada. "Implicarea in problematica obisnuita a reprezentantilor unei tari la cele mai inalte nivele, a facut din Romania de mai multe secole o voce auzita, iar romanii au fost si trebuie sa fie mindri ca apartin filonului de inteligenta carpatin", considera Buhoara. "Sintem onorati sa organizam un eveniment cultural, speram noi, deosebit, care sa puna in valoare, si in acest fel, personalitati marcante ale comunitatii noastre", spun organizatorii. Evenimentul are loc in foaierul Teatrului, incepind cu orele 18.00. De asemenea, astazi, incepind de la ora 11.00, tot la Teatru, Lavinia Budescu isi va lansa volumul "Poezii", care va fi prezentat de catre directorul Serviciului de Ambulanta, Danut Ceamburu. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.