Educație

Sint mult prea visatoare pentru stiintele exacte

Iulia Nicolaie
20 iun 2009 4816 vizualizări
Marturiseste Elena Topor, cea mai silitoare scolarita din judet u eleva la Scoala Duiliu Zamfirescu din Focsani, aceasta a obtinut media de admitere 9,98, depasind recordul de anul trecut u pentru liceu, Elena a ales profilul stiinte sociale de la Colegiul National Unirea u prima eleva din Vrancea se caracterizeaza drept o visatoare, poezia fiind una dintre pasiunile ei

In fruntea clasamentului elevilor vrinceni se situeaza Elena Topor, eleva a Scolii "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, care a obtinut media de admitere 9,98. La prima vedere, Elena este un copil normal, care debordeaza de optimism si buna dispozitie, fara a-i lipsi timiditatea caracteristica virstei. Dar, ca orice elev care face performanta, Elena a invatat mult pentru a ajunge prima din judet, chiar daca spune, cu modestie, ca nu s-ar fi asteptat sa ocupe acest loc fruntas. "Avind in vedere actualul sistem de evaluare, a trebuit sa invat pe tot parcursul acestor ani. Pentru a face fata acestui sistem de verificare trebuie sa ai note bune pe tot parcursul gimnaziului. Tezele cu subiect unic de anul acesta au avut subiecte de nivel mediu, dar fiecare dintre aceste teze avea o parte mai dificila, pentru a se putea face departajarea", ne-a relatat Elena. Eleva a mai spus ca actualul sistem i se pare bun, in sensul ca scolarii sint evaluati pe o mai lunga perioada de timp, fara a exista riscul de a pica examinarea doar din cauza emotiilor, ea insasi fiind o persoana mai emotiva. Cit despre planurile de viitor, Elena Topor spune ca a ales profilul de stiinte sociale al Colegiului National "Unirea". De asemenea, Elena spune ca i-ar placea pe viitor sa urmeze Dreptul, dar nici nu exclude varianta de a-si face studiile universitare peste hotare. Intrebata in ce domeniu ar vrea sa lucreze, eleva nu a dat un verdict final, spunind ca mai are timp sa reflecteze asupra viitorului sau profesional. Cea mai buna eleva din judet nu a uitat nici sa le aduca multumiri dascalilor care i-au fost alaturi pe parcursul drumului spre succes. "La scoala am avut parte de profesori extraordinari, astfel incit nu a fost neaparata nevoie sa lucrez mai mult in particular. Pentru mine, acesta este epilogul unei perioade care a inceput acum opt ani la Scoala 10. Daca perioada pe care o voi petrece la liceu va fi macar pe jumatate la fel de frumoasa ca cea de la Scoala 10, ma voi bucura fara indoiala de ea", ne-a mai spus Elena, care a adaugat ca nu vrea sa faca diferente intre profesorii sai, luind decizia sa nu le mentioneze numele doar unora dintre ei, pentru ca nu ar fi corect.


O poeta cu note maxime


Elena nu a omis sa ne povesteasca nici despre una dintre marile sale pasiuni, poezia. "Imi doresc pe viitor sa ma axez tot pe ceva pe latura umana, sint mult prea visatoare pentru stiintele exacte. Scriu si poezii si eseuri, atit in revista scolii, cit si la «Cenaclul de toate zilele», coordonat de profesoara Anisoara Pitu", a relatat Elena. Poeziile sale au teme variate, sint fie structurate pe anumite subiecte, fie releva starea de spirit a autoarei. In ceea ce priveste reactia familiei si a prietenilor, eleva ne-a explicat ca parintii i-au fost alaturi tot timpul cu sfaturi si cu sustinere morala. "Pentru familia mea a fost o surpriza placuta, parintii mei sint foarte bucurosi. Eu sint produsul unei familii de intelectuali, care intotdeauna au purtat cu mine discutii libere si m-au ajutat sa ma axez pe ceea ce imi place cu adevarat", a mai spus Elena. Aceasta ne-a mai povestit ca a aflat despre pozitia pe care se afla in topul elevilor vrinceni abia ieri dimineata, cind se pregatea sa mearga cu prietenele in oras, fiind placut surprinsa de vestea primita de la parinti. Elena Topor a reusit sa depasesca prima medie de admitere de anul trecut, de 9,97, prin note foarte mari la tezele cu subiect unic, 9,98, respectiv media generala a claselor V- VIII, care a fost 9,99. (Iulia NICOLAIE)


Aripa copilariei

de Elena Topor

E zbor de pasare maiastra

Copilaria noastra fericita

Planam usor spre zarea albastra

Si viata ne e implinita


Din neguri ce pe toti apasa

Noi facem zile de placere

Copilaria nu ne lasa

S-avem o clipa de durere


Nimic azi nu ne sta in cale

Realizam tot ce gindim

Si de-nvatam cu disperare

Stim pentru ce ne pregatim


As vrea sa prind pasarea-n zbor

Sa strig "Opreste-te tu clipa!"

Tot ce e greu pare usor

Plutind pe-a timpului aripa


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.