Educație

Sfintirea crinilor la parohia catolica din Focsani

Valentin Muscă
8 iun 2009 2164 vizualizări
Crestinii de confesiune catolica din municipiul resedinta al judetului sint invitati miine sa participe la sarbatoarea anuala numita popular sfintirea crinilor .

în acest an, evenimentul va avea o dubla semnificatie pentru ca marti va avea loc atit sfintirea crinilor si binecuvintarea copiilor, cit si comemorarea celui mai popular sfint catolic, Anton de Padova. De altminteri, evlavia focsanenilor, catolici si ortodocsi, fata de acest sfint este atit de mare incit acestia numesc lacasul de cultal catolicilor, biserica "Sfintul Anton", desi patronii spirituali ai bisericii sint "Sfintii Apostoli Petru si Pavel". "Invitam pe credinciosii din Focsani si imprejurimi sa ni se alature la celebrarea de marti, 9 iunie cind, in cadrul sfintei Liturghii care va incepe la orele 18.00, ne vom ruga ca prin mijlocirea Sfintului Anton sa primim ajutor si binecuvintare din partea lui Dumnezeu. Culoarea alba a crinului ne duce cu gindul la curatia sufleteasca si trupeasca a Sfintului Anton de Padova, iar verticalitatea florii ne aminteste de spiritul de viata al sfintului care nu a facut nici un compromis in viata si a cautat mereu prin ceea ce facea sa se inalte spre Dumnezeu. Ritul binecuvintarii crinilor si al copiilor este unul foarte vechi in Biserica. Crinii, florile predilecte ale sfintului Anton, sint semnul vietii curate, oferite in totalitate lui Dumnezeu. Crinii devin astfel simbolul virtutilor sfintului Anton si invitatie pentru crestini la o viata curata. Sfintul Anton a avut, de asemenea, o grija deosebita pentru cei mici si o iubire speciala fata de pruncul Iisus. De altfel, statuile sale sint cunoscute prin faptul ca sfintul poarta un crin in mina dreapta, iar cu cealalta mina il tine pe Iisus asezat pe Sfinta Scriptura", ne-a spus parintele Daniel Butacu de la parohia "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Focsani. (V. MUSCA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.