Educație

Elevii italieni, impresionati de ospitalitatea vrinceneasca

Iulia Nicolaie
9 mai 2009 920 vizualizări
Oaspetii au beneficiat si de cursuri de limba romana

Stagiul profesional realizat de cei opt elevi ai Institutului profesional "Raffaele Viviani", din Castellammare di Stabia, Italia, s-a incheiat zilele trecute. Pe parcursul a doua saptamini, trei unitati de primire din Focsani, pensiunea "Dana", restaurantul "Casa Veche" si restaurantul "Amadeus" le-au asigurat tinerilor un climat propice pentru a face practica de specialitate. Stagiarii au lucrat in bar si in bucatarie, sub atenta indrumare a personalului unitatilor, precum si a profesorilor de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu". "Aceasta experienta le-a prilejuit italienilor ocazia sa patrunda in secretele bucatariei romanesti, sa socializeze in plan profesional, sa invete cuvinte si expresii romanesti, sa descopere frumusetile plaiului vrincean, dar si alte altor zone din Romania, cum ar fi Valea Prahovei si Brasov. Acest schimb de experienta i-a apropiat pe tineri, i-a ajutat sa se deschida catre alte culturi, sa depaseasca anumite prejudecati. Atit elevii cit si profesorii insotitori au fost placut impresionati de ospitalitatea romaneasca, de caldura prieteniei sincere", au spus autorii parteneriatului, profesoarele Corina Visan si Sofica Ittu. Pe toata perioada proiectului, tinerii italieni au mai beneficiat de cursuri de limba romana si au luat parte la ore, la activitati cu tema protectiei mediului si au participat la competitii sportive. Parteneriatul "economistilor" cu Italia va continua si pe viitor cu alte schimburi de experienta pe diverse teme. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.