Educație

Stagiunea Teatrala a Elevilor Focsaneni a intrat in linie dreapta

Iulia Nicolaie
30 apr 2009 992 vizualizări
Spectacolele celei de-a XXVII-a editii STEF vor avea loc intre 27-29 mai u biletele, in valoare de 10 lei, vor fi puse in vinzare pe 4 mai

Sapte licee din Focsani au intrat in cursa pentru trofeul STEF de anul acesta, aflat la cea de-a XXVII-a editie. Manifestarea, care se va desfasura la Casa de Cultura "Leopoldina Balanuta", se va numi STEF si nu STEV, deoarece in competitie nu s-au inscris decit licee din Focsani. Pregatirile sint in plina desfasurare, numele pieselor fiind deja selectate. Astfel, Grupul Scolar de Industrie Usoara a pregatit "Napasta" de I. L. Caragiale, Liceul cu Program Sportiv va pune in scena "Adam si Eva" de Liviu Rebreanu, Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" a pregatit "Cafeneaua" de Carlo Goldoni. In acelasi timp, Colegiile Nationale "Al. I. Cuza" si "Unirea" s-au pregatit pentru "Revizorul" de Nikolai Gogol, respectiv "Se cauta un mincinos" de Dimitrius Psathas. In cursa pentru marele premiu au mai intrat Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", cu piesa "Steaua fara nume" a lui Mihail Sebastian, si Liceul Pedagogic "Spiru Haret" cu "Frumoasele Sabine" de Leonid Andreev. Toate piesele jucate de tineri vor fi adaptari, intrucit durata spectacolelor nu depaseste o ora, astfel ca acestea au trebuit ajustate. "Organizatorii proiectului cultural isi mentin intentia de a contribui la educarea gustului elevilor pentru teatru ca forma elevata de arta, la formarea unui public apt sa inteleaga si sa aprecieze, chiar de la virsta adolescentei, efortul colegilor lor din scena, in scopul de a deveni viitori spectatori de teatru. Un alt obiectiv important este descoperirea de noi talente, incurajarea acestora pentru a imbratisa o cariera legata de miscarea teatrala, precum si stimularea creativitatii actorilor-elevi in scopul descoperirii esentei personajelor, ca si pentru dezvoltarea talentelor virtuale de scenografi, regizori, dramaturgi, realizatori de coloane sonore menite sa serveasca actul dramatic", afirma Florica Balan, referentul cultural de la Casa de Cultura. Biletele, in valoare de 10 lei, vor fi puse in vinzare incepind cu 4 mai, deoarece in zilele de 27, 28 si 29 mai vor avea loc spectacolele. Printre criteriile de evaluare a prestatiei liceenilor se numara tratarea scenica a subiectului, scenografia si costumele, coloana sonora si regia artistica. In afara de premierea primelor trei piese, organizatorii vor acorda premii si pentru cel mai bun actor, cea mai buna actrita, cea mai buna coloana sonora, cea mai buna scenografie, cei mai buni actori in rol secundar. In finalul galei STEF, studentii masteranzi de la UNATC Bucuresti vor interpreta piesa "Visul". (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.