Educație

Scoala este a comunitatii, nu a primarului

Iulia Nicolaie
13 apr 2009 1181 vizualizări
S-au incheiat sedintele organizate de ISJ privind descentralizarea

Inspectorii scolari au incheiat sedintele cu directorii, privind descentralizarea in invatamint. Inspectorul adjunct, Tudor Gogancea, i-a instruit pe managerii scolari in cadrul a opt sedinte zonale, desfasurate in mai multe localitati. Printre punctele asupra carora s-a insistat s-au numarat documentele obligatorii pe care directorii trebuie sa le detina si importanta cunoasterii legislatiei. Tudor Gogancea a expus si factorii de risc in cazul aplicarii invatamintului descentralizat, punind accentul pe faptul ca partidul din care face parte primarul i-ar putea influenta deciziile in ceea ce priveste procesul educational. "Scoala este a comunitatii, nu a primarului de o anumita culoare politica", a subliniat inspectorul general adjunct. Acesta a mai pus problema socului de ajustare care survine atunci cind o scoala primeste mai putine fonduri decit in anii trecuti, formarea continua si deficitara a cadrelor didactice, aparitia unor dezechilibre intre scoala si comunitate sau interpretarea si aplicarea eronata a prevederilor legale. Oficialul le-a mai vorbit directorilor si despre calendarul tezelor cu subiect unic, care vor debuta pe 5 mai cu proba la romana, vor continua pe 13 mai cu proba la matematica si pe 21 mai cu proba de istorie sau geografie, la alegere. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 16 ore, 48 minute, 48 secunde
De ce don Gogancea nu lamureste directorii de scoli despre falsurile comise in documentele Liceului Pedagogic? Oare la cine va face apelul SOS : la colegul de scoala-Sampon Nini(Sapunaru) sau la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.